ostalo

Sportske igre mladih u Čačku(video)

Grad Čačak danas je bio domaćin velike regionalne manifestacije, Sportskih igara mladih, koju organizuje Savet za školski sport. Preko 500 dece starosti od 7 do 15  godina tekmičilo se u deset sportskih disiplina: malom fudbalu, odbojci, šahu, košarci, atletici, rukometu, stonom tenisu, između dve vatre, tenisu…

Osnovni cilj Sportskih igara mladih je promocija zdravih načina života i prijateljstva, a najbolje ekipe i pojedinci putuju na besplatno mini letovanje, mini finale u Splitu, gde će se naći mališani iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Talentovana atletičarka AK Čačak Iva Zelenović, utrčala je sa bakljom uz aplauz ostalih. U prisustvu Ivane Jovanović (predsednica SIM Srbije), Vladana Milića (zamenika gradonačelnika Čačka), Miloša Stevanića (direktor SC Mladost) i drugih upaljen je plamen prijateljstva i Igre su označene otvorenim za ovaj grad, a bilo je lepo čuti kako svi zajedno pevaju himnu Srbije.

– Vrlo smo ponosni, jer su Sportske igre mladih postale jedan brend. Veliki broj mališana voli da učestvuje u ovom projektu, koji prvenstveno služi kako bi se deca družila i stekla nove prijatelje. Čačak se uključio u Karavan radosti i prijateljstva, i biće jedan od 20 gradova u kojima ćemo na čak 120 terena organizovati Sportske igre mladih za 2018. godinu. Svaki sport koji se igra je zanimljiv na svoj način i još jednom ističem da su za nas svi pobednici. Posebno veliko interesovanje u svim gradovima vlada za turnire Coca cola kup, gde zaista viđamo sjajne poteze i biće fenomenalno videti najbolje ekipe osnovaca koji će doći na Državno finale u Beogradu, od 23. do 29. jula – poručila je Ivana Jovanović, koja je obišla sve terene gde su danas deca igrala i družila se u Čačku.

Branislav Damjanovski glavni koordinator SIM za Čačak i koordinator Moravičkog okruga za školska sportska takmičenja istakao je da osim aktivnih učesnika u Igrama, velika je poseta dece koja samo postmatraju.

– Lepo je videti mlade koji u veliko broju dolaze da podrže svoje drugare. Da ih bodre, a posle mečeva zajedno da se druže. Ove igre zaista donose radost i zahvaljujem se čelnicima SIM što su se odlučili da i naš grad bude deo ove manifestacije. Veliku pomoć dobili smo i od gradske samouprave i Sportskog centra ali i nastavnika i profesora fizičkog. Pobednici su obevešteni da ih čekaju nova uživanja u Beogradu, a nadamo se da će neki iz Čačka obezbediti i put u Split, na veliko Međunarodno finale, sa decom iz okruženja – istakao je Damjanovski.

Pogledajte detalje sa svecanog otvaranja