atletika

Uspeh čačanskih veterana

Na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici za veterane koje je održano proteklog vikenda u Sarajevu, za ekipu Srbije nastupilo je i četvoro čačanskih atletičara veterana.

AK-Sloboda-veterani

AK Sloboda veterani

Na takmičenju su nastupili atletičari veterani iz pet zemalja. Ekipu Srbije predstavljali su sportisti iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Čačanski takmičari osvojili su 12 medalja.

AK-Sloboda-Milena-Banković

Milena Banković, AK Sloboda

Banković Milena osvojila je tri zlatne medalje u bacanju kugle,diska i skoku u dalj, tako da je bila najuspešnija takmičarka u ženskoj konkurenciji.Balkanska šampionka u dvorani pokazala je da joj u regionu niko ne može pobediti i ove sezone se od nje ocekuju vrhunski rezultati.

AK-Sloboda-Strizović

Milorad Strizović, AK Sloboda

Strizović Milorad pobedio je u bacanju kladiva i skoku u dalj, a u bacanju koplja, kugle i diska osvojio je druga mesta.

AK-Sloboda-Savković

Dragan Savković (bela majica), AK Sloboda

Dragan Savković u trčanju na 3.000m i 1.500m osvojio je dve srebrne medalje, a Marković Goran osvojio je dve bonzane medalje u bacanju diska i koplja. Postignuti rezultati ohrabruju pred seriju takmičenja koja predstoje, a to su državno prvenstvo krajem juna i Balkansko prvenstvo u Celju u Septembru.

Takmičenje je imalo i memorijalni karakter, jer je na prostorijama atletskog stadiona na Koševu otkrivena spomen ploča Mehmedaliji Bajroviću Bajru svetskom prvaku za veterane u bacanju kladiva, koji je prošle godine iznenada preminuo.