kosarka

Treća po redu TROJKA IZ BLOKA

Treća po redu Trojka iz bloka

Na Gradskom trgu u Čačku 15. jula!

Sportsko – humanitarni projekat Trojka iz bloka, koji se širom sveta šest godina bori protiv siromaštva, za par dana će se po treći put održati u Čačku. Humanitarno takmičenje u brzom šutiranju trojki, održaće se 15. jula od 16 časova na Gradskom trgu u gradu na Moravi.

“Zajedničkim snagama želimo da nastavimo sa menjanjem života socijalno ugroženih porodica kao što smo to već učinili u prethodne dve godine za porodice Pavlović i Andolšek iz Čačka. Građevinskim radovima na njihovim domovima u ukupnoj vrednosti od preko milion i po dinara. Na prvoj Trojci iz bloka je prikupljeno 128.140 dinara , dok je već na drugoj ta suma dostigla 260.600 dinara”, poručuju iz Trojke iz bloka i dodaju.

“Ove godine želimo da konkretno pomognemo porodicu Ilić, u kojoj se samohrana majka  Gorica svom snagom bori za šestoro maloletne dece. Kuća u kojoj živi i odrasta petoro braće i jedna sestra Ilić je zapravo drvena baraka koja prokišnjava, a unutrašnjost je takođe u veoma oskudnom i lošem stanju. Ilićima je potrebno sređivanje dve sobe i kupatila, zamena stolarije, doziđivanje, nameštaj, bela tehnika, ali verujemo da zajedničkim snagama možemo ispuniti sve ciljeve ove humane misije”.

Trojka iz bloka je projekat humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Od 2005. godine, pod sloganom ,,Deca su naša budućnost”, humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je preko 2,5 miliona evra donacija i pomogla više od 2.000 socijalno ugroženih porodica sa više dece koje broje više od 12.000 mališana. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć za narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije, Republike Srpske i regiona.