ostalo

Humanitarni tiket u podne: Prof. dr Branko Đurović tipuje za Kliniku za neurohirurgiju KC Srbije

Čuveni neurohirurg očekuje trijumfe Evertona i Sevilje!

Humanitarni tiket u podne: Prof. dr Branko Đurović tipuje za Kliniku za neurohirurgiju KC Srbije

Naš današnji plemeniti kladilac i čuveni neurohirug Prof. dr Branko Đurović na početku razgovora za MOZZART Sport je podvukao da neurohirurgija u Srbiji obeležava 95godina postojanja. Takođe, 31. oktobra ove godine zaposleni u Klinici za neurohirurgiju KC Srbije prigodnom svečanošću proslaviće 80. rođendan klinike.

Kompanija MOZZART će preko Humanitarnog tiketa u podne pomoći organizaciju ove svečanosti. Tačnije, menadžment MOZZART – a doneo je odluku da ukoliko tiket našeg uvaženog profesora ne bude dobitan donira 100.000 dinara Klinici za neurohirurgiju.

Naša kompanija je kao i mnogo puta do sad bila u pravom trenutku na pravom mestu!

Srećno sa plemenitim tipovanjem profesore Đuroviću!

Čuveni srpski neurohirurg tiket je započeo od  Serije A, duel, ROMA – KJEVO. Međusobni skor je ubedljivo na strani Vučice, 17:12:3. Rimljani imaju pozitivan skor u svih pet poslednjih okršaja sa Letećim magarcima, a bilo je pobeda od po 4:1, 5:3, 3:0…Kjevo, zbog gol razlike, trenutno drži fenjer lige. Roma je u zlatnoj sredini tabele što sigurno ne ispunjava očekivanja navijača. Dva poslednja zabeležena rezultata kluba iz prestonice ne ulivaju optimizam pred danjašnji duel.

“Pre bih sreću okušao sa golovima, GG3+”.

I dalje smo na Čizmi, JUVENTUS – SASUOLO, kao drugi meč na plemenitom listiću, a po izboru poznatog doktora. Po plasmanu na tabeli ovo će biti derbi kola. Stara dama je prva sa dva boda više od drugoplasiranog takmaca. Sasuolo igra sjajno, nanizao je visoke trijumfe, uz jedan remi. I Juve ima tri poslednje pobede. Juve ima bolji međusobni skor, 8:1:1, a u poslednjem okršaju je ponizio rivala, bilo je 7:0.

“Moram ispoštovati statistiku, kombinujem prelaz iz jedan u jedan, uz tri plus”.

Prelazimo u nemačku Bundesligu, VERDER – NIRNBERG. Istorija je na strani tima iz Bremena 15:7:6. Zeleni su dobili i poslednji okršaj sa 2:0. Nakon dva kola domaći su bez poraza i bolje stoje na tabeli. Verder je bio siguran i u poslednjoj kontrolnoj utakmici, 5:2. Optimizam gostujućem sastavu može da ulije trijumf u prijateljskom meču sa Duklom, bilo je 4:0.

“Verujem da će mreže biti napunjene do vrha. Neka bude 3+”.

Iz Nemačke idemo na Ostrvo, EVERTON – VEST HEM. Čekićari su bez bodova sa četiri poraza I drže poslednju poziciju. Everton je najčešće igrao utakmice u kojima nije bilo pobednika, do sad tri remija. Vest Hem je nanizao čak pet poraza. Međusobna statistka je na strani domaćih koji su 25 puta ‘tukli’ rivale.

“Očekujem da bodovi ostanu na Gudison parku, kec”.

Dolazi nam i jedan duel, po želji poznatog neurohirurga, sa Pirineja. Sastaju se SEVILJA i HETAFE.  Međusobni skor je ujednačen 13:7:11. Rivali do sad imaju po četiri poena. Sevilja je izgubila u gradskom derbiju sa 1:0. Gosti su identičnim rezultatom dobili poslednji prijateljski duel.

“Vreme je da Sevilja slavi, jedinica”.

I poslednja, šesta, utakmica na današnjem plemenitom listiću dolazi nam iz Francuske. Igraju MARSELJ i GENGAN. Olimpik, po statistici, sa 14 trijumfa nad rivalom je favorit. Ipak, moramo podsetiti da je poslednji okršaj okončan remijem, 3:3. Ponovo imamo situaciju da su gosti bez bodova i da drže fenjer lige. Marselj je već u deficitu u odnosu na vodeći PSŽ. Olimpik je slavio u Kneževini sa 3:2.

“Nadam se golovima i u francuskoj luci, tri plus”, konstatova je čuveni neurohirurg o kome još dodajemo.

Profesor Đurović je i pomoćnik direktora Klinike za neurohirurgiju koja je osnovana daleke 1938. godine. Klinika se preselila u posebnu zgradu 13 godina kasnije. Naš gost je i kliničkineurofiziolog – epileptolog.

PREPIŠI TIKET BRANKA ĐUROVIĆA

Inače, doktorova porodica vodi poreklo iz Slatine kraj Čačka gde su svi preci živeli i žive preko 200 godina. Branko je rođen u Nišu jer je njegov otac, po profesiji pilot,  bio na službi prvo na jugu Srbije, a potom se preselio u Zagreb. Mladi Đurović je sa majkom ostao u Slatini gde je pošao u prvi razred, a narednih sedam godina je proveo u Hrvatskoj. Još kao dečak zavoleo je muziku, od instrumenata frulu i harmoniku. Već u tom periodu znao je da će postati lekar jer je želeo da leči svoje najmilije. Kasnije se specijalizovao za neurohirurgiju jer mozak ljudski organ koji je i dalje najmanje ispitan. Svoju suprugu je, sticajem okolnosti, upoznao za vreme jedne hiruške intervencije i sa njom ima brak pun poverenja i troje dece. Za vreme te operacije, interesantno, slušao se Bajaga i numera “Plavi safir”. Počasni je građanin Čačka i član je odbora za strateška pitanja grada na Moravi. Bio je predsednik Sabora frulaša u Prislonici.

Tokom bogate karijere pomogao je mnogim ljudima i sačuvao mnoge živote

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com