ostalo

PET NA PET – Elmedin Kikanović: O trojci za BiH koja menja život, Zvezdi i još nekim sitnicama!

Nekadašnji centar Zvezde voleo je gleda Tim Dankana i Pau Gasola!

PET NA PET - Elmedin Kikanović: O trojci za BiH koja menja život, Zvezdi i još nekim sitnicama!

Jedan od ranijih učesnika i plemenitih kladilaca u  “Humanitarnom tiketu u podne” kompanije MOZZART bio je i  košarkaš Monaka Elmedin Kikanović.

Reprezentativni centar BiH karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi u kojoj je nosio kapitensku traku. Tri godine je bio član Crvene zvezde, a karijeru je gradio u Jeniseju, francuskom Nansiju, berlinskoj Albi, a trenutno sa puno uspeha nastupa za Monako. Sa Monakom i Albom je uzeo trofeje u nacionalnim kup takmičenjima Francuske i Nemačke. Elmedin je gost u današnjoj rubrici Mozzart Sporta “Pet na pet”.

1. Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Nisam, nisam, ali imao sam veliku želju da treniram tenis,međutim nakon što sam naglo izrastao, košarka je dobila prednost u odnosu na sve ostale sportove”.

2. Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Trener Žarko Vujović, koji je te 2002. godine pokrenuo školu košarke Sloboda Dita u Tuzli. Bio mi je velika podrška, oslonac i uverio me da mogu izgraditi ozbiljnu karijeru. Njemu idu ogromne zasluge za moj razvoj…kako košarkaski tako i ljudski. Ukratko – divan čovek. Od tadašnjih igrača voleo sam Tim Dunkana osvajača pet šampionskih prstenova, ali i njegovog naslednika u Sparsima Pau Gasola. To su bili moji uzori iz NBA lige”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Na prvom mestu naravno da je Sloboda iz Tuzle, zatim Crvena zvezda, a volim  Mančester junajted, Inter pa Borusiju iz Dortmunda”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Izabrao bih utakmicu između BiH i Izraela na Eurobasketu 2015. godine koja je odigrana u Monpeljeu. Trojka u poslednjoj sekundi odvela nas je u produžetak, a dvojka u poslednjoj sekundi produžetka donela je pobedu, 84:86”.

5. Životni i sportski moto?
“Ne treba ići kroz život već rasti kroz život”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmici KRKA – CRVENA ZVEZDA? S tim u vezi valja znati da Beograđane već u utorak čeka važan meč sa Top 16 faze Evrokupa sa Unikahom u Malagi, te da vremena za premišljanje nema, kao ni za opuštanje na šta posebno upozorava trener Milan Tomić, koji Krku ceni kao domaćina, navodeći da je ova ekipa umela na svom parketu da nadjača i Budućnost, Mega, Partizan i Mornar…U prvoj utakmici dva tima koja je odigrana 13. oktobra, Crvena zvezda je pobedila sa 80:66, a realno favorit je i sada.

„Nema greške uz dvojku na Zvezdu“, poručuje naš sagovornik.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 7264 ABA Krka – Crvena Zvezda ki 2 1,10
Ukupna kvota1,10

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
 MN Press