ostalo

Humanitarni tiket u podne: Miroslav Radoman tipuje za Dečju bolnicu u Novom Sadu

Evo kako je tipovao čuveni sudija

Humanitarni tiket u podne: Miroslav Radoman tipuje za Dečju bolnicu u Novom Sadu

Da li je iskusan, fudbalski potkovan igrač najpozvaniji za sastavljanje najefikasnije kladilačke kombinacije? Po svim parametrima sportskog trajanja Miroslav Radoman, sudija stare fudbalske škole trebalo bi da bude reprezentativno lice za sastavljanje najboljeg mogućeg tiketa. Test sprovodimo na četiri para, s Radoman koji pre hvatanja u koštac sa današnjim igrama poručuje: „Fudbal je sam po sebi plemenita, viteška igra, a MOZZART akcija sjajna prilika da se pomogne. Ja biram Dečju bolnicu u Novom Sadu, igrajući na najizvesnije tipove dana“

Pa kada je već tako, da nedužimo, već da krenemo s utakmicom francuskog Liga kupa MONAKO – REN. Četvrtfinalni par, odnosno Monako i Ren u protekle dve godine potpunu kladilačku siguricu doneli su svima koji su igrali GG na njihovim susretima. Poslednji zajednički meč dobio je Ren u devetom kolu šampionata Francuske, i to sa 1:2 u oktobru prošle godine. Gostujući tim i ovoga puta je spremniji protivnik, budući da poraz nije video još od početka decembra, i famoznih 1:4 protiv Strazbura. Pošto Monako igra šareno u poslednje vreme, što dokazuje i fenjeraški niska pozicija na ligaškoj tabeli, jasno je zbog čega su svi epiteti favorita na plećima gostujuće ekipe.
„Ja nasuprot svemu kombinujem 1X&2+, i to s verom u prolazak kvote 1,83“

Takvo je mišljenje iz sudijskog ugla za ovu utakmicu, a šta naš gost očekuje od Panog valjka u Evrokupu, razmotrićemo odmah u bet analizi para PARTIZAN – ALBA. U prvom kolu Top 16 faze, Partizan je poražen od od litvanskog Ritasa sa 80:74, po četvrtinama (28:23, 20:19, 17:17, 15:15). Poslednje dve deonice igre dokazale su da Partizan predvođen Andreom Trinkijerijem može i do egal partije sa jakim timovima, te da Veličković, Pecarski i Zagorac mogu i na gostujućem parketu da budu ubojiti. Crno – beli tim sada svoj parket treba da iskoristi kao šestog igrača, i to u objektivno teškoj utakmici s Albom koja je u prvom kolu savladala Monako sa 83:74. Moglo bi da bude napeto, budući da Beograđani u sećanju imaju dve partije iz Evrokupa 2017. godine koje je Alba prelomila u svoju korist.
„Patriotski ću tipovati na Partizan koji bi morao da zapne i iskoristi sve prednosti svog parketa“, rekao nam je sudija koji je u karijeri odsudio 180 prvenstvenih utakmica, odnosno 11 večitih derbija, i jedan na kom je njegova pištaljka bila pomoćna.

To je Radoman, a njegov sledeći igrački par vodi nas na utakmicu Kupa kralja gde se sastaju VILJAREAL i ESPANJOL. Gostujući Espanjol je sa četiri vezana poraza, koje je presekla minimalna pobeda nad Leganesom debelo zaglibio u Primeri. Popravni u osmofinalnom susretu Kupa kralja sa Viljarealom koji za sobom ima tri vezana X ishoda deluje im kao varljiva šansa za popravni, iako su iz duela osmog kola šampionata istog ovog rivala tukli sa 3:1. Dakle, može biti napeto, uz kladilaču crticu koja se odnosi na minula dva susreta ovih timova koji su u prošloj godini prolazno bodovani na tiketima koji su predviđali GG ishode.
„Ne bih se ovde latio ishoda… Pre bih zaigrao na tri sudijska povratka na sredinu terena, odnosno mimimalno na tri gola, što bi MOZZART igrači obeležili sa 3+“.

Konačan tip naš sudijski internacionalac koji je u karijeri imao 37 zvaničnih utakmica na međunarodnoj, i pet prijateljskih na evropskoj sceni bira na susretu REAL MADRID – LEGANES. Dakle, ponovo Kup kralja, gde će Real pokušati da već u prvoj utakmici ovezbedi lagodnu zalihu golova kako bi revanš bio samo puka formalnost. Setimo li se septembarskih 4:1 na štetu Leganesa, jasno je da Madriđani igraju na punu mrežu, naročito nakon 2:2 remija sa Viljarealom, i poraza od 0:2 od Real Sosijedada u Primeri. Pošto Leganes nije slavio još od početka decembra, i utakmice sa Rajo Valjekanom u Kupu kralja, jasno je zbog čega se Realu žuri, odnosno zašto je domaćinu stalo da na vreme prekrati brigu koja podsećanja radi u prošlogodišnjoj sesiji istog ovog takmičenja i nije bila tako mala.
„Igram na golove u prvom poluvremenu, dakle 1UG2+. Taj tip je generalno moja vizija dešavanja u prvih 45 minuta igre na ovom susretu“, rekao je naš gost u želji da se pridruži plejadi od 28 velikana plemenitog tipovanja kojima pripisujemo dobitke veće od 100.000 dinara…

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN