ostalo

PET NA PET – Aleksandra Krunić: Čovek samo srcem dobro vidi, suština je očima nevidljiva

Najbolje rangirana srpska teniserka u srcu nosi moskovski Spartak, ali navija i za Denver Nikole Jokića!

PET NA PET - Aleksandra Krunić: Čovek samo srcem dobro vidi, suština je očima nevidljiva

Aleksandra Krunić je pre par dana u dublu osvojila Sidnej i tako napravila sjajnu uvertiru pred prvi ovogodišnji grend slem turnir koji je danas počeo u Melburnu. Naša teniserka u prvom kolu AO igra sa Zarinom Dijas igračicom iz Kazahstana koja je 98. na WTA listi. Na teren broj 12 Alex izlazi sat iza ponoći.

Krunićeva je rođena u Moskvi. Mama je Ivana, tata Bratislav i sestra Anastasija – Staša. Baka Vera i deda Slobo, po maminoj liniji, su joj velika podrška u životu i tenisu. Do sada je osvojila jednu singl i tri dubl titule na WTA turnirima. Trenutno se nalazi na 60. poziciji, a najbolji plasman je 39. mesto na WTA listi. Svojevremeno je bila drugoplasirana u ženskom dublu na Australijan openu što obećava pred nove nastupe, kao i poslednja titula u Sidneju.

U kratkoj pauzi, nakon velikog uspeha u Australiji, je poslala odgovore na MOZZARTOVIH pet pitanja…

1.Da li ste svojevremeno pored tenisa trenirali još neki sport i koji?
“Nisam trenirala drugi sport osim tenisa. E sad, trener nas je  posle tenisa ‘nagrađivao’ raznim igrama poput rukometa, fudbala i tako dalje… Oduvek sam volela košarku i fudbal, a često sam se, kao devojčica, vraćala kući sa modricama i rasekotinama. Išla sam iza naše zgrade, u kojoj živimo u Moskvi, sa dečacima da igram fudbal”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Sportski idol mi je oduvek bila Meri Pirs. Obožavala sam njen damski način razbijanja protivnica”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu?
“Osim Spartaka, u kojem sam trenirala celog života, ni jedan drugi klub mi nije u srcu. Nisam taj tip osobe, sportistkinje, ali gledam naše sportiste recimo Nikolu Jokića i navijam za Denver Nagetse zbog njega”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Definitivno Fed kup meč protiv Slovačke, mislim da je 2010. godina u pitanju. Tad smo Jelena Janković i ja izgubile prvi set sa 2:6 i u drugom je bilo 1:5 za protivnički dubl Danijelu Hantuhovu i Magdalenu Ribarikovu. Bilo je i meč lopti za rivalke u tom odlučujućem dublu za ulazak u svetsku grupu i prosto neverovatno dobile smo taj duel. Nisam više nikad toliko emocija u trenutku osetila u svom sportu kao tada”.

5.Životni i sportski moto?
“Definitivno iz moje omiljene knjige ‘Mali Princ’, Čovek samo srcem dobro vidi, suština je očima nevidljiva”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
 Reuters