ostalo

PET NA PET – Kristina Radenković: Ko želi da ostvari cilj pronađe način, ko ne želi koristi izgovore

Voditeljka Slagalice svim srcem je navijala za odbojkaše Vojvodine, a Slobodan Boškan bio je Kristinin omiljeni igrač!

PET NA PET - Kristina Radenković: Ko želi da ostvari cilj pronađe način, ko ne želi koristi izgovore

Šarmantna Novosađanka Kristina Radenković kao devojčica i tinejdžerka bavila se tenisom i džez baletom. Kao gimnazijalka posvetila se i radionici glume. To je verovatno presudilo da Kristina upiše Akademiju umetnosti.

Po završetku glume prvi angažmani na Javnom servisu bili su povezani sa Pesmom Evrovizije i Dečjom pesmom Evrovizije. Voditeljka kultnog kviza, “TV Slagalica” postala je 2012. godine. Sjajno je odigrala ulogu Saške u veoma popularnoj televizijskoj seriji “Ono kao ljubav”. Nedavno je naša plemenita gošća sastavila humanitarni tiket uz napomenu da je potencijalni dobitak, postojala je zagarantovna suma, usmerila ka azilu za pse “Dejan Vučjak”.

Dok se igralala sa ćerkicom Tarom odgovorila je na pet pitanja Mozzart Sporta. Evo i kako…

1.Da li ste svojevremeno pored glume imali nekih sportskih aktivnosti i kojih?
“Dugo sam se bavila džez baletom i to je nešto što sam obožavala i što me je opčinjavalo. Roditelji su me usmeravali na razne sportske aktivnosti poput tenisa, ali su treneri ‘provalili’da ne volim da trčim. Bez trčanja nema ni dobre igre, pa sam odustala od belog sporta”.

2.Ko vam je bio uzor, idol u tinejdžerskim danima?
“Tih godina odbojka je bila veoma popularna u Novom Sadu. Naravno jer je odbojkaški klub Vojvodina beležio sjajne rezultate. Sećam se da smo svi išli na mečeve odbojkaša i navijali iz sveg srca…Nije tu bilo onog klinačkog zaljubljivanja, pa kao da zbog tog idemo na utakmice. Drugarice i ja smo iskreno posećivale dvoranu i navijale. U generaciji sjajnih odbojkaša Voše nekako sam najviše volela Sobodana Boškana”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Umereni sam navijač, ali i mali ‘kontraš’. Navijam za Partizan”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Vojvodina je petnaest puta bila prvak države, četrnaest puta je podigla pehar u kupu. Ne sećam se tačno o kom finalu je reč, ali znam da smo svi, po završetku meča, utrčali na teren i od silne radosti bacilli se na parket”.

5.Životni i sportski moto?
“Nada poslednja umire ili ko želi da ostvari cilj pronađe način, a ko ne želi pronađe izgovor”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz košarkaškog Evrokupa. U Berlinu Alba dočekuje Partizan. Meč bez takmičarskog značaja za crno – bele. Alba ima četiri pobede na svojih poslednjih pet duela. Veliki peh za domaće je povreda srpskog reprezenzativca Stefana Pena koji je već operisan.Poznato je kako je Partizan poražen od Ritasa i izgubio šansu za nastavak evropskog puta, ali i da se vratio u ritam u “Balkanskom klasiku” protiv Cibone.

“Očekujem više od 160,5 poena na meču… Pokušajte sa tom igrom”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 9025 EVRK Alba – Partizan up više (160.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com