kosarka

Čačani ne odustaju od plej ofa ABA lige

 Košarkaši Borca ubedljivo su u Vršcu savladali istoimenu ekipu rezultatom 100:74, čime su ostali u trci za plej-of drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Pobeda Čačana nije dolazila u pitanje, bez obzira što su Vrščani prvi kvartal rešili u svoju korist.

Ključni period igr bila je treća četvrtina, u kojoj je Borac napravio višak od 12 poena. Rutinskom igrom u poslednjoj četvrtini prednost je porasla na +26.

Najefikasniji su bili Radovan i Ilija Đoković sa 17 i 16 poena. Strahinja Gavrilović dodao je 14, a po 12 postigli su Majstorović, Prlja i Kočović.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Ćirković sa 18 postignutih koševa.

Ovom pobedom Borac je dospeo u situaciju da situaciju kada je u pitanju plasman među četiri ekipe koje će igrati plej-of, drži u svojim rukama. Naime, ukoliko u poslednja tri kola ostvari odgovarajuće pobede, Čačani su sigurni učesnici doigravanja.

Najpre 28. februara sledi duela u hali kra Morave protiv Dinamika, koji pre ovo kolo ima pobedu više od Borca, ali u tom susretu Čačanima će biti dovoljna bilo kakva pobeda, imajući u vidu da su izabranici Jovice Arsića slavili u Beogradu u prvom delu prvenstva.

Potom sledi nezgodno gostovanje Rogaškoj koja nema nikakvih sportskih motiva, a i objektivno Čačani su kvalitetniji tim.

Ključna bi onda bila utakmica poslednjeg kola u sredu 13. marta kada u Čačak stiže Sutjeska iz Nikšića. Nakon ovog kola tim iz Crne Gore verovatno će imati pobedu više, pa će u završnom okršaju Borcu biti neophodna pobeda od najmanje osam poena razlike, pošto je Sutjeska na svom terenu slavila rezultatom 71:64.

Dakle, Čačani zavise isključivo od svoje igre i rezultata koje postignu.