atletika

Uspeh najmlađih čačanskih atletičara

U Ćupriji je 27. februara 2019. godine održano prvenstvo Atletskog saveza centralne Srbije u dečijoj atletici, koje je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za prvenstvo Srbije koje će se održati 9. marta 2019. godine u Beogradu. Ovaj projekat ASS uspešno već duži vremenski period sprovodi AK “ČAAK” zahvaljujući entuzijazmu trenera Srđana Jovića i Dragana Dukanca.

AK CAAK

Učesnici prvenstva

Nastupili su mladi atletičari iz gradova van teritorije Beograda,  Vojvodine i Kosova i Metohije. Na ovom takmičenju nastupaju takmičari do četvrtog razreda osnovne škole. Obzirom da je bio radni dan i da su zbog pomeranja đačkog raspusta mnoga deca imala obaveze u školi AK “ČAAK” je otkazao učešće još dve ekipe.
AK CAAK

Atletičari “ČAAK” -a, prvo mesto

Mladi Čačani su se takmičili u kategoriji  3 razreda, mada je u ekipi imalo i mlađih takmičara. Ekipa se sastoji od osam takmičara i do dve rezerve.  Osvajanjem prvog mesta AK “ČAAK” je izborio mesto u finalu prvenstva Srbije u Dečijoj atletici.
AK CAAK
Ekipu su činili: Nikola Đoković, Sofija Delević, Nađa Jović, Andrej Cvetić, Vuk Grujić, Stefan Delević, Iva Vasojević, Nađa Paunović, Lazar Kuljanin, koji su bili dominantni u svim disciplinama.