fudbal

Nesrećan poraz Metalca(video)

Prelep martovski dan, idealan za fudbal, doneo nam je derbi zapadne Srbije, pun preokreta. Tvrda, takmičarska, ali i pored toga zanimljiva utakmica. I pored vođstva od 1:0, na kraju poraz Metalca u poslednjim trenucima utakmice.

Prvih 15 minuta proteklo je u početnom ispitivanju snaga, sa blagom terenskom inicijativom Metalca.

Prvi ozbiljnji pokušaj Metalca viđen je u 19. minutu. Šutirao je Vukadin sa 18 metara, ali njegov udarac završava pored leve stative gola Kragujevčana.

U 28′ Idealna lopta Ješića u srce šesnaesterca ka Saviću, kome štoperi Radničkog skidaju loptu sa noge i izbacuju je u korner.

Stopostotna šansa za Radnički viđena je u 28′. Lukić idealno upošljava Maksimovića, koji izbija 1 na 1 sa Kostićem, šutira sa 7 metara, a lopta prolazi tik pored desne stative gola Metalca.

Zbog povrede Mlađovića u 39′, Metalac je prinuđen da napravi izmenu. U igru je umesto Mlađovića ušao Vranjanin.

U 39 ‘ minutu velika šansa za Metalac. Idealan centaršut Koraksića sa leve strane, najviši u skoku Plazinić, pokušava neometan glavom sa 5 metara, ali golman Raičević dobro interveniše.

Savić propušta idealnu priliku u 44’. Dobra lopta Ješića, Savić utrčava u šesnaesterac, šutira, Raičević zaustavlja njegov udarac, lopta se ponovo odbija do Savića koji prebacuje prazan gol.

U 45′ prilika za Radnički. Maksimović upošljava Lukića koji ulazi u šesnaesterac, iskosa po desnoj strani, dobro Kostić zatvara ugao, pa Lukić šutira pored gola.

Odlučnije je Metalac otvorio drugo poluvreme. Agresivnija i čvršća igra plavih, prenela je težište igre na povinu Radničkog. Dobro organizovani napadi, ali greške u odlučujućim trenucima.

U 62′ inicijativa se isplatila. Plazinić oduzima loptu, u šesnaesterac je ubacuje Vukmanović, Saviću lopta ide iza leđa, spotakao se, ali na nju natrčava Ješić i u maniru iskusnog strelca smešta loptu u malu mrežu Kragujevčana za vođstvo Metalca od 1:0.

Hladan tuš za Metalac usledio je u 67′. Centaršut sa leve strane, u šesnaesterac, prvi udarac brani Kostić, ali se lopta odbija do Maksimovića koji je smešta u mrežu, neometan sa 5 metara, za 1:1.

Metalac ne dozvoljava da ga primljeni pogodak uzdrma i kreće još odlučnije. Dobar prodor Ješića u 68′. Krenuo je sa pola terena, prošao nekoliko igrača Radničkog, ali mu lopta prelazi preko noge prilikom udarca i njegov šut završava iznad prečke.

Priliku da iz slobodnog udarca preokrene rezultat imao je Metalac u 75′. Slobodan udarac po sredini, sa 20 metara od gola gostiju, izveo je Ješić, ali pogađa živi zid Kragujevčana.

U 89′ Ješić pravi slobodan udarac na samoj ivici šesnaesterca. Slobodan udarac izvodi Kovačević i pogađa bliži ugao Kostićevog gola za pobedu Kragujevčana od 1:2.

Naredni duel fudbalere Metalca očekuje u nedelju, 10. marta, kada gostuju ekipi Novog Pazara.