kosarka

Žele i dalje na koloseku za plasman u viši rang(video)

Košarkaši Železničara zabeležili kragujevački Radnički rezultatom 98:77 u petom kolu druge faze takmičenja u Prvoj regionalnoj ligi Zapad.

Izgleda da je važnost susreta uticala na igrače “Železničara“ da ovaj susret počnu izuzetno nervozno i u grču. Čitavu prvu četvrtinu domaći košarkaši nisu mogli da se prepoznaju. S druge strane gosti su bili krajnje rasterećeni i uspešno su kažnjavali greške domaćina.

Polovinom druge četvrtine Kragujevčani su imali višak od 14 poena, kada su Čačani poboljšali igru u odbrani i počeli da smanjuju vođstvo “Radničkog 1950“. Napokon je “Železničar“ koševima Rakovića 35 sekundi pre odlaska na veliki odmor došao u toliko željeno vođstvo 45:44.

Tokom trećeg perioda ekipa Železničara počinje polako da se odlepljuje, da bi pred poslednju deonicu imala prednost od 11 poena. Kada je ona, početkom tog dela igre, iznosila 14 poena trener gostiju je istakao belu zastavu uvodeći na teren junire. Na kraju je rezultat išao u korist domaćina, 98:77.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Raković sa 29 poena, a pratili su ga Panić i Radović sa 20, odnosno 15 koševa.

Železničar: Raković 29, Gugović 7, Maksić 3, Radisavljević 7, Panić 20, Grujić 10, Goronjić, Radović 15, Diković, Pečenjković 4, Kovačević 8.