kosarka

PET NA PET – Goran Vučićević: Nije važno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš

Košarkaš Iskra Svita iz Slovačke smatra da je Dejan Bodiroga najbolji košarkaš Srbije!

PET NA PET - Goran Vučićević: Nije važno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš

Prvi sport koji je trenirao naš, pre neki dan, plemeniti kladilac bio je fudbal pošto je nekoliko drugara iz razreda sreću tražilo u navažnijoj sporednoj stvari na svetu. Međutim, samo par meseci nakon toga kolektivno su prešli na košarku. U oba slučaja trenirali su u čačanskom Borcu. “Krivac” zbog kog je Goran Vučićević zavoleo naš najpopularniji sport bio je prvi trener Miroslav Milić. Deo “odgovornosti” za posvećenost košarci ima i Dejan Bodiroga koga Goran smatra za jednog od najboljih srpskih  košarkaša.

Trenutno nastupa za Iskra Svit iz Slovačke, koji je izgubio u poslednjem kolu, ali je i dalje na visokom trećem mestu sa skorom 18:10.  Na par kola pred početak plej – ofa Goranov tim nastoji  da sačuva prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. Zadovoljan je svojim partijama, dobar sastav Svita obećava mnogima može da pomrsi račune u nastavku slovačkog  šampionata.

Humanitarni tiket koji je odigrao Vučićević nije “prošao” zbog jednog gola na meču Roma – Empoli, 2:1. Goran je odigrao 4+, a na poluvremenu je bilo 2:1 za Vučicu. Uz to su gosti postigli izjednačujući pogodak u 88 minutu koji je poništen nakon što je sudija iskoristio mogućnosti VAR tehnologije. Više kladilačko – humanitarne sreće naredni put, a do tad da pogledamo odgovore MOZZART – ovog gosta na naših pet pitanja.

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Prvi sport koji sam trenirao bio je fudbal jer je tada nekoliko mojih drugara iz razreda išlo na treninge Borca. Par meseci nakon toga smo kolektivno prešli na košarku. Ponovo u Borac, sad košarkaški klub. ‘Krivac’ za moju veliku ljubav prema košarci je prvi trener Miroslav Milić”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Najviše sam uživao kad sam gledao utakmice srpske  reprezentacije. Nema većeg ponosa nego igrati za nacionalni tim. Najbolji igrač po mom skromnom mišljenju bio je Dejan Bodiroga. ‘Bodi Bond’je preuzimao odgovornost u najtežim trenucima svake utakmice. To ga je dodatno činilo velikim igračem”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Kao neko ko je prošao sve selekcije, od pionira do seniora navijam za klub gde sam ponikao, odrastao. Dakle čačanski Borac”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Utakmica koju nikada neću zaboraviti, a u kojoj sam učestvovao je protiv Arisa. Igrao sam za gradskog rivala PAOK, a oba tima su nastupila sa mnoštvom tadašnjih i budućih reprezentativaca Grčke i evroligaških igrača. U neverovatnoj atmosferi smo pobedilii i to nakon produzetaka”.

5.Životni i sportski moto?
“Nije važno koliko puta padneš,već koliko puta ustaneš”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Francuske 1, Lil – Monako. Kneževi se izvlače iz opasne zone dok je Lil u vrhu tabele. Domaći nisu izgubili na poslednjih pet duela uz samo šest viđenih golova za 450 minuta. Monako nije poražen na poslednjih sedam utakmica, uz znatno više golova. Oba tima su pobeđivala sap o 4:0, ali bolji međusobni skor ima Monako, 11:14:18.

“Možda se okušati sa duplom šansom jedan, iks uz nula do tri gola”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com