ostalo

Humanitarni tiket u podne: Dušan Strajnić tipuje za pančevačko Udruženje “Na pola puta”

Muzičar pikira X u prvom poluvremenu mečaVotford – Kristal Palas

Humanitarni tiket u podne: Dušan Strajnić tipuje za pančevačko Udruženje “Na pola puta”

Fudbal ume da bude kao pesma, pa da vidimo kako će na njegove čari kladilački reagovati Dušan Strajnić, tekstopisac i kompozitor grupe “Stray Dogg”. Dušan je odlučio da potencijalni dobitak u 1.010. izdanju “Humanitarnog tiketa u podne”, nameni pančevačkom Udruženju “Na pola puta”. Najubojitiju kvotu izvukao je iz MOZZART ponude FA kupa, odnosno sa prvog meča na listiću koji je po nepisanom igračkom pravilu nezgodan, kao i poslednji od koga zavisi da li će kladilačka priča proći ili pasti.

Mi svakako razmišljamo jedino o prolasku, pa na staru konstatujemo da smo danas na kvoti 10,32, odnosno na slatkim mukama s kojima čekamo potencijalni dobitak u iznosu od 103.200 dinara. Nije malo, baš kao ni naša ukupna donirana cifra u iznosu od 11.207.320 MOZZART dinara, prosleđenih na osnovu 157 prolaznih “Humanitarnih tiketa u podne”.

Krećemo, uz FA kup, VOTFORD i KRISTAL PALAS. Domaćem Votfordu će ovo biti prvi meč koji će odigrati kod kuće u ovom takmičenju. Na strani je savladao Voking, Njukasl i KPR. Kristal Palas je bio bolji od Totenhema na svom terenu, a zatim i od Donkastera na strani. Votford je na osmom mestu i igra solidno za razliku od Palasa koji je samo pet bodova udaljen od crvene zone. Tradicija je na strani gostiju, ali je Votford od prethodna tri duela dobio dva uz jedan bez pobednika. Oba tima postizala su golove na tri od poslednja četiri odmeravanja.

“Igram na nerešen ishod u prvih 45 minuta. Dakle 1PPX”, rekao je naš danapnji muzičko –kladilački gost.

Pravac Bundesliga, odnosno utakmica ŠALKE – RB LAJPCIG. Šalke je bukvalno demoliran u drugom osmofinalnom okršaju Lige šampiona sa Mančester Sitijem koji je slavio sa 7:0. Takvu demorališuću atmosferu u sastavu Šalkea gostujući RB Lajpcig neće propustiti. Naime, domaći su u poslednjih pet kola jedino, doduše polovično pozitivno brojanje imali pri remiju s Frajburgom. Danas im u goste dolazi tim koji je na istom broju mečeva tri puta remizirao, ali i savladao Nirnberg i Štutgart. Dakle, bodovi su RB Lajpcigu neophodni za distancu naspram Menhengladbaha koji trenutno takođe ima 46 bodova na tabeli Bundeslige. Uzgred, rivali ovoga para poslednji put su u oktobru remizirali. Trenutno, takav ishod bi bio poprilično razočaravajući za goste koji računaju na bedno stanje u Šalkeu.

“Tipujem, odnosno kombinujem X2&2+”.

Već smo na susretu VEST HEM – HADERSFILD. Domaći Vest Hem računa na čist zicer u 31. kolu Premijer lige, budući da Hadersfild suvereno drži fenjer, ima samo tri pobede u šampionatu, i više nego tužan učinak u napadu od svega 15 postignutih golova. Istina, ovi timovi igrali su u novembu za prolazan X, pri rezultatu 1:1, što je ishod koji ovoga puta ne bi zadovoljio Vest Hem, naročito nakon poraza pd Kardifa u proteklom kolu.

“Ponovo kombinujem 1X&0-3.

Selimo se do Primere, na utakmicu REAL MADRID – SELTA. Nešto u ekipi Selte ne štima, odnosno u znatnoj meri se oseća nedostatak Jaga Spasa. To samo znači da Real Madrid ima puno fudbalsko, pa i moralno pravo da tipuje na čistu, možda i laganu pobedu, pošto su Madriđani i u novembru slavili protiv Selte sa 4:2. A sada kladilački možda i najvažniji podatak po kom bez 4+ goleade, skoro da je kladilačkim analima pronaći primer nešto manje efikasnog susreta ovoga para.

„Igram 1&2+, kratka je poruka našeg plemenitog igrača čija grupa je svirala na brojnim festivalima u zemlji i regionu, ali i sarađivala sa brojnim zvezdama muzičke scene.

Poslednji odigrani par Dušana Strajnića, vodi nas do Serije A, na utakmicu SPAL – ROMA. Pošto je Roma ispratila Euzebija di FrančeskaKlaudio Ranijeri će morati da zapne kako bi popravio atmosferu u svlačionici. Pošto je SPAL zbilja zaista igrački tanak, odnosno nema pobedu na prethodnih pet utakmica deluje da mu neće biti teško da zabeleži pozitivno brojanje u gostima. Uostalom, potrebno je to Romi, ne samo zbog šamara koji je tim pretrpeo u dvomeču osmine finala Lige šampiona od ekipe Porta, već i zbog samog SPAL-a koji ih je u oktobru kao gost savladao sa 0:2.

 „Tiket završavam uz dvojku na Romu“.

Toliko što se tiče bet analize od Dušana Strajnića, čiji je album pod originalnim naslovom „Look At The Moon”, nominovan za najbolji u Evropi od strane Udruženja nezavisnih izdavača “IMPALA”.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN