kosarka

Grmelo je u Čačku kao nekad, ali je Borac kapitulirao (VIDEO)

Uzalud je Đoković pogađao nemoguće trojke…

Grmelo je u Čačku kao nekad, ali je Borac kapitulirao (VIDEO)

Čačanski hram košarke je ponovo bio dupke pun, euforija je kuljala, atomsfera je bila fantastična… Ali Borac to nije iskoristio. I nije uspeo da se plasira u finale plej-ofa ABA 2 lige. Čačanski tim je u revanšu meču polufinala poražen od Primorske 69:73 i ostao je bez šansi da se domogne najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja.

Nošeni hukom sa tribina, igrači Borca su jako, borbeno i požrtvovano otvorili meč, pokazujući Primorskoj da su željni velike pobede. U prvim minutima je viđena žestoka i ravnopravna borba. Istina, Koprani su bili šuterski raspoloženiji, ali Čačani su uspevali da ih prate. Međutim, kada je Hodžić pogodio za tri, odveo je svoj tim na plus sedam, pa je klupa Borca bila prinuđena da zatraži minut za savetovanje. Potez trenera Arsića je urodio plodom samo donekle, jer je domaćin sprečio rivala da se previše odlepi, ali ne i da anulira zaostatak.

Tek što je počeo drugi kvartal, Primorska je lako pobegla na do tada maksimalnih plus 11 (21:32). Gosti su uspeli da nametnu svoj ritam, tako da je Borac ponovo bio  prinuđen da juri zaostatak. Samo je IlijaĐoković bio kadar da ,,izmisli” poene. Njegovi koševi, uz nekoliko sjajnih bravura Marinovića, praktično su držali Borac u životu. Međutim, Čačani su se u jednom momentu trgli, pa su krenuli da tope prednost rivala. Kada je Strahinja Gavrilović pogodio sa linije slobodnih bacanja doveo je Borac na zaostatak od svega pola koša (40:41). To je već prilično zagrejanu publiku dodatno razgalilo, pa se iz svih grla prolomilo ’Borac, Borac’. Kako se odvijao meč, domaćin je prilično zadovoljan mogao da ode na veliki odmor.

Odmah u prvom napadu drugog poluvremena Strahinja Gavrilović je spustio loptu na dno mrežice, tako donevši svom timu dugo čekano vođstvo. Ali ono beše kratkog maha. Primorska uzvraća na pravi način, pa vraća suficit na svoj konto. Doduše, iako su u nastavku gosti sve vreme vodili, ta prednost nije bila prevelika, tako da je domaćin i dalje bio u igri.

Posledni kvartal je je zaigrao na sve ili ništa. Nije bilo vremena za oklevanje, već je protivnik bio napadnut iz svih oružja. Tako je munjevito Prlja vezao četiri poena kojima je domaćin prišao na svega tri koša zaostatka. I publika je osetila da je pravi trenutak, pa je pojačala intezitet navijanja. Nošen uzvicima gromoglasnih Čačana Ilija Đoković je pogodio trojku za poravnanje. Odmah se nadovezao IvanGavrilović, pa je posle dužeg vremena Borac vodio (64:61). Ipak, Primorska nije nameravala da se preda, pa je vođena žestoka borba za svaki koš. Ali u samoj završnici koncentrisaniji su bili gosti, koji su uspeli da meč reše u svoju korist i da polufinalnu seriju okončaju već u Čačku.

Drugi finalista je MZT iz Skoplja koji je sa 2:0 u polufinalnoj seriji eliminisao sarajevske Sparse. Makedonci su danas u revanšu na svom terenu slavili 84:70 i došli na korak od povratka u elitni rang regionalnog takmičenja.

Borac – Sikst Primorska 69:73 (19:26; 21:15; 11:18; 18:14)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 2.500. Sudije: Radović, Koljenšić, Kruljac.

Borac: S. Gavrilović 6, Alikadić, Popović 2, R. Đoković 5, I. Đoković 20, I. Gavrilović 12, Majstorović 7, A. Krsmanović, Prlja 6, Kočović 5, Čarapić, Marinović 6.

Sikst Primorska: Ferme, Henri, Haris 20, Čakarun 16, Kosi, Marinković 9, Hodžić 9, Jagodić Kuridža 11, Vujasinović 2, Šiško 4, Vončina 2, Čebašek.