ostalo

Humanitarni tiket u podne: Miodrag Mićko Radonjić tipuje za hemato – onkološko odeljenje Univerzitetske dečje klinike “Tiršova”

Sjajni glumac i producent u Strazburu traži iks!

Humanitarni tiket u podne: Miodrag Mićko Radonjić tipuje za hemato - onkološko odeljenje Univerzitetske dečje klinike “Tiršova”

Već smo najavili da će tokom ove nedelje plemeniti kladioci u Humanitarnom tiketu u podne biti i glumci iz najnovijeg i veoma gledanog filma “Balkanska međa”. Ponedeljak je bio rezervisan za Miloša Bikovića, u petak učesnica dobrotvornog tiketa biće glumica Milena Radulović, a danas gost je sjajni glumac Miodrag Mićko Radonjić.

Mićko je diplomirao na FDU u Beogradu, a zapažene uloge ostvario je na velikom platnu, daskama koje život znače i televizijskim serijama poput “Bićemo prvaci sveta”, “Čizmaši”, “Ubice mog oca” gde igra lik inspektora Zorana Janketića. U filmu “Južni vetar” briljirao je kao “Baća”, ali i kao “Amir” u “Balkanskoj međi”. Producentska kuća “Archangel studios”, čiji su suvlasnici glumci i producenti Miloš Biković iMiodrag Radonjić, realizovala je tri značajna projekta. Televizijsku seriju “Ambasada” i dva odlična filma “Južni vetar” odnosno “Bakanska međa”. Oba ostvarenja su punila i pune, ne samo srpske, bioskopske dvorane.

“Bakanska međa” je rusko – srpska ratna drama posvećena tajnoj operaciji preuzimanja aerodroma “Slatina”, na Kosovu i Metohiji, tokom rata 1999. godine. Film priča o momentima zauzimanja prištinskog aerodroma ‘Slatina’ od strane ruskih specijalaca tokom NATO bombardovanja. To je vrlo uzbudljivi akcioni film, u tradicijih najboljih holivudskih akcionih filmova sa dodatkom vrlo emotivne i nama bliske teme. Film, do sada nikog nije ostavio ravnodušnima pa neće ni vas.

Bitno je istaći da producentska kuća “Archangel studios” hematološko – onkološkom odeljenju UDK “Tiršova” donira 5% od svojih prihoda. I kompanija MOZZART je Univerzitetskoj dečjoj klinici, samo u ovoj akciji,  donirala ravno 431.550, 00 dinara. Troje glumaca iz Balkanske međe, Milena Radulović, Miodrag Radonjić i Miloš Biković tokom sedmice imaće zagarantovane iznose, ukoliko tiketi ne prođu, i MOZZART će donirati novac “Tiršovoj”.

Inače, trenutna suma koju je naša kompanija donirala u Humanitarnom tiketu u podne iznosi 11.556.020, 00 dinara.

Krećemo sa Mićkovim plemenitim tipovanjem i to sa utakmicom nemačkog kupa, BAJERN – HAJDENHAJM. Meč iz četvrtfinala u koji Bavarci ulaze posle ubedljivog trijumfa i remija. Gosti si ostvarili poslednje dve pobede i jedan nerešeni ishod. Međusobni skor nam nije od pomoći, ali realno jasno je ko je favorit na meču. Ne treba zaboraviti ni na staro pravilo da kup utakmice uvek donesu po neko iznenađenje. Naravno, i da Bajern postiže puno pogodaka.

“Očekujem najmanje dva gola u prvih 45 minuta utakmice”.

Sledeća destinacija je Francuska, u okviru 30. kola sastaju se STRAZBUR – REMS. Rivali oslabljeni ulaze u duel, a gosti sa suficitom od sedam poena. Pet od šest poslednjih duela Strazbur je remizirao. Rems nije doživeo poraz na poslednjih 15 utakmica, najčešće je sa rivalima delio bodove. Poslednji okršaj današnjih rivala pripao je Remsu, 2:1.

“Biće teško, ali idem na podelu plena, iks”.

U vreme početka drugog dnevnika kreće i duel u Danskoj, MIDTJILAND – ODENZE. Polufinalni meč tamošnjeg kupa. Domaći su poslednji poraz doživeli pre deset utakmica u prijateljskom odmeravanju snaga sa Hamburgerom. Odenzeov niz bez poraza traje šest mečeva. Na poslednjih pet međusobnih okršaja Midtjiland ima četiri pobede i jedan remi.

“Verujem da će doći kec uz golove na obe strane”.

Naša naredna odrednica je Engleska, Premijer liga iz koje je Mićko odabrao dva duela, MANČESTER SITI – KARDIF odnosno ČELSI – BRAJTON. Građani zaostaju za Liverpulom, a Plavci imaju 17 poena manje od Sitija, trenutno su na poziciji šest. Kardif je uleteo u crvenu zonu dok je Brajton sa pet bodova više u malo mirnijim vodama. Favoriti su više nego očigledni, ali u Premijer ligi čuda se dešavaju. Siti je dobio Kardif u poslednja tri okršaja sa 5:0, 2:0 i 4:2. I Čelsi je slavio u sva tri poslednja okršaja sa Brajtonom, uz to treba napomenuti da su Plavci na poslednjih sedam duela izgubili samo jedan meč.

“Na Čelsi igram prelaz iz jedan u jedan. Na Siti prelaz iz jedan u jedan oplemenjujem golovima, minimum dva u prvom poluvremenu”.

Poslednja utakmica na današnjem humanitarnom tiketu kreće u 21.00 čas. Odrednica su Apenini, a sastaju se ĐENOVA i INTER. Neroazuri su petardom isprašili Đenovljane u poslednjem okršaju. Domaći su imali niz od šest mečeva bez poraza, pa su izgubili od Parme i Udinezea, ali su ostvarili veliki trijumf nad Juventusom. Inter igra promenljivo, poraz od Ajntrahta, pobeda nad gradskim rivalom, pa neuspeh sa neboplavnima.

“Dupla šansa, jedan, iks”.  

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com