ostalo

PET NA PET – Nikola Demonja: Dragan Piksi Stojković je jedan jedini i najveći na svetu

Poznati saksofonista između tonske probe i Čolinog koncerta odjurio je na NBA meč Toronto – Golden Stejt!

PET NA PET – Nikola Demonja: Dragan Piksi Stojković je jedan jedini i najveći na svetu

Beograđanin Nikola Demonja studije je završio u Amsterdamu. Poznati srpski saksofonista uvek je želeo da svira na koncertima velikih zvezda, a želja mu se ostvarila pre jedne decenije kad je nastupio sa Zdravkom Čolićem na Marakani. Pevačicu Anu Štajdohar upoznao je 2007. godine, oformili su bend, a nakon toga ušli su u emotivnu vezu koju su krunisali brakom. Dobili su ćerkicu i sina.

Obožavao je i dalje voli sport, ali se ipak opredelio za poziv muzičara. Veliku popularnost on i supruga mu stekli su nastupima u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Za Piksija Stojkovića kaže da je najveći sportista, a Crvenu zvezdu će voleti zauvek.

Svojevremeno je bio 68. dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne, odličan iznos od 82.600 dinara usmerio je za Fondaciju “Budi human”, a danas nam je gost u rubrici “Pet na pet”.  

1. Da li ste se svojevremeno pored muzike bavili nekim sportskim aktivnostima i kojim?

“Trenirao sam prvo fudbal, ali se ispostavilo da nisam zdravstveno jak za sport u svim vremenskim uslovima, pa sam prešao u dvoranu. Košarka je bila moj sledeći izbor i jako sam je zavoleo, koliko i fudbal. Kada sam krenuo u srednju školu između sporta i muzike izabrao sam ovo drugo, ali nije bio baš jednostavan izbor”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Za mene je Dragan Stojković Piksi jedan jedini i najveći na svetu. Ali, obožavao sam mnoge sportiste. Naši sportisti su toliko dobri i uspešni da bi mi trebalo baš mnogo vremena da nabrojim sve koje sam voleo, volim i poštujem”.

3. Koji klub nosite u srcu?

“Crvena Zvezda je oduvek i zauvek moj klub”.

Sa suprugom Anom Štajdohar u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Gledao sam svašta, mnogo utakmica i različite sportove. Izdvojio bih NBA meč od pre nekoliko godina, Toronto Raptors – Golden Stejt Voriorse. Bilo je to u Torontu, a utakmica se igrala istog dana kada je Zdravko Čolić, sa kojim sam ja bio, imao koncert. Srećom dvorane su relativno blizu jedna druge, te sam između tonske probe i koncerta uspeo taksijem da odjurim da pogledam jedan NBA meč uživo, što sam oduvek želeo. Sledećeg dana sam pročitao u medijima da su Voriorsi pobedom u tom meču oborili svetski rekord po broju pobeda u nizu od početka sezone”.

5. Životni i sportski moto?

“Promena je jedina konstanta”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Belgije, STANDARD – ANDERLEHT. Međusobni skor je ujednačen, 24:18:24. Klub iz Liježa je ostvario pobedu od 5:1, a gosti su bili ubedljiviji, 6:0. U plej – ofu Anderleht je doživeo sva tri poraza, Standard ima skor 2:0:1, ali gleda u leđa Genku i Brižu koji ga je ubedljivo savladao sa 4:0. Pre tog poraza domaći su ubeležili četiri trijumfa. Pobednička serija Anderlehta trajala je na tri utakmice pa su usledila tri neuspeha. Golovi su izvesni kad igraju ova dva kluba.

“Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com