ostalo

Humanitarni tilket u podne: Dragan Zdravković tipuje za Crveni krst u Ćupriji

Atletski maher kečevima, tri puta začinjenim s 2+ igrom juri kvotu 36,16

Humanitarni tilket u podne: Dragan Zdravković tipuje za Crveni krst u Ćupriji

Bio je specijalista za trke na 1.500 metra, trenutno je trener u Atletskom savezu Srbije, a ove subote nalazi se na pozajmici u „Humanitarnom tiketu u podne“. To je on, Dragan Zdravković maher od atletičarskog zanata koji danas trči ka kvoti 36,16. Nije malo zar ne? Još kada konstatujemo da je reč o pet MOZZART kečeva, na tri mesta ojačanih s igrom 2+, onda vam je sve jasno. Gospodin trener je odlučan u nameri da uđe u društvo naših najjačih igrača, među kojima trenutno vodi Ivica Šurjak, a koji su do sada na preko 70 adresa posredstvom MOZZART plemenitog fonda prosledili ni manje ni više, nego 11.786.690 MOZZART dinara.

Pa da vidimo kojim se igračkim taktikama služio Dragan u nameri da pomogne Crveni krst u Ćupriji, nedaleko od Senjskog Rudnika gde je rođen 1959. godine.

Krećemo do utakmice RB LAJPCIG – VOLFSBURG. Odlični Lajpcig, na poslednjih pet utakmica u Bundesligi neporažen sastav dočekuje Volfsburg koji je u istom periodu pao pred Dortmundom, ali i bukvalno demoliran od Bajerna sa 6:0. Dakle RB Lajpcig je taj koji veruje da će kao trećeplasirana bundesligaška ekipa iskusiti svu slast pobede protiv solidnog, ali ne i sebi ravnog rivala koga je u kup takmičenju u februaru tukao sa 1:0. Naime, Volfsburg je Lajpcig nasamario u novembru, odnosno u 12. kolu, pa domaćin veruje da je ligaški došlo vreme za vraćanje duga.

“Krećem sa kombinacijom 1&2+”, poručio nam je drugoplasirani trkač u disciplini 1.500 metara na Mediteranskim igrama 1979. godine, deveti na OI u Moskvi naredne godine, ali i prvi u Budumpešti daleke 1983.

Vratimo se ipak u sadašnjost, na meč BRAJTON – BORNMUT, u Premijer ligu gde ni jedan ni drugi ne blistaju u poslednje vreme. Bornumut je na prethodnih pet utakmica bio bolji jedino od Hadersfilda, dok je Brajton u istom periodu sa GG3+ savladao Kristal Palas, ali i već pomenuti klub sa dna tabele, uz minimalnih 1:0. Poslednji susret ovoga para dobio je Brajton s 1:3.

“Biram jedinicu”, kratko je prokomentarisao atletski stručnjak.

A sada, ŠEFILD JUNAJTED – MILVOL. U Čempionšipu, zna se ko je gazda, odnosno da Šefild Junajted slovi za favorita naspram Milvola koji je 19. na tabeli, a koji je u prošlom kolu odigrao za X protiv KPR-a. Proščo sisret ovoga para pripao je Šefild Junajtedu, a interesantno je reći i da se tada isplatilo sem dvojke odigrati i 5+, ali i GG igru u MOZZART kladionici.

“Opet kombinujem 1&2+”

Već smo na utakmici MIDZBRO – HAL. Tabela kaže, Midlzbro je bolji, dok trenutna forma timova ukazuje na Hal, kao ekipu koja beleži sve bolje rezultate, zbog kojih za današnjim rivalom trenutno kaska za samo jedan bod. Inače, ovaj par pokazao se kao odličan za igrače koji preferiraju GG igre, što važi za sve mečeve u poslednje dve godine, od kojih je poslednji u septembru mesecu 2018. doneo prolaznu X igru.

“Ponovo čist fiks, odnosno jedinica na Midlzbro”, rekao je naš današnji igrač, i odvojio kvotu 2,00.

Za kraj, bavimo se utakmicom SEVILJA – BETIS, odnosno idemo u pohode Primeri. Načelno, Sevilja je bolja, konkretno Betis bi mogao da je ugrozi u nameri da pretekne Hetafe koji drži četvrtu poziciju na tabeli. Prošli put, Betis je bio bolji, i to s minimalnim rezultatom, a vredi se setiti i da gosti na ovom meču već četiri utakmice igraju u GG ritmu. Sevilja je suprotnost, jer njeni mečevi u poslednje vreme mahom zaokružuju NG, ali i 0-2 igre.

“Za kraj ponovo kombinujem 1&2+”, zaključak je kladioničarskog dela razgovora sa trofejnim sportistom trenerom u Atletskom savezu Srbije o kome bi zbog brojnih rezultata slobodno mogli i feljton da napišemo.

Ipak, ostavićemo to za neku drugu priliku, ali pre nego što zaključimo taj deo priče, u obavezi smo da podvučemo da karijera Dragana Zdravkovića nije nešto što se da prepričati u kratkim crtama. On je jednostavno institucija bez koje se ne da zamisli istorija jugoslovenske atletike, pa ni budućnost srpskog sporta u kom kroz ASS naš današnji gost gradi nove trkače, državne nade za buduća velika dela na atletskim smotrama.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN