fudbal

Važan bod Borca na gostovanju u Bečeju

Bečejci i Čačani su i treći put ove sezone igrali nerešeno, pa nastavljaju „mrtvu trku“ u borbi za goli prvoligaški život. Momci sa Tise imaju dva boda prednosti, ali „zebre sa Morave“ se ne predaju.

Za razliku od utakmice pre mesec dana (0:0), Čačani su sada utakmicu otvorili ofanzivno i taktikom pomalo iznenadili domaćina. To im je urodilo plodom, jer je Ilić već u trećem minutu iskoristio grešku Petrića, opalio po loti sa dvadesetak metara i iznenadio golmana Živkova. Na semaforu je bilo 0:1. Trebalo je dvadesetak minuta momcima sa Tise da se otrezne od šoka. U 26. minutu je Dražić umakao Filipoviću i sa desetak metara oštro šutirao, a Maslarević je krajnjim naporom u stilu rukometnog golmana nogom sprečio da lopta uđe u mrežu. Do odlaska na odmor Bečejci su pripretili u 39. minutu, ali je Mandić zakasnio, na centaršut Erdeljana, da sa par metara ugura loptu u mrežu.

U nastavku je kormilar bečejskog broda Dušan Bajić ubacio dvojicu ofanzivnijih igrača, Avdića i Lazića, pa je inicijativa nastavljena, ali su, pored već pomenute akcije vezane za poništen gol, samo jedanput došli u ozbiljnu situaciju i izjednačili. Igrao se 72. minut, Tomčić je dugom loptom izbacio Dražića, koji je, ko zna koji put, pretrčao Filipovića i pao u blizini kornar linije, ali je uspeo sa zemlje da vrati loptu do Bajića, koji je sve pratio i na majstorski način završio akciju za konačnih 1:1.

U sledećem kolu na gradski stadion kraj Morave stiže užička Sloboda. Pre dve nedelje Užičani su na istom stadionu slavili minimalnim rezultatom.