ostalo

Humanitarni tiket u podne: Andreja Rackov tipuje za Udruženje “Svitac”

Uz 3+ ishod meča VBA – Aston Vila naš muzički gost cilja kvotu 1,75

Humanitarni tiket u podne: Andreja Rackov tipuje za Udruženje “Svitac”

Utorak na MOZZART kvoti 10,09! Tako počinjemo današnje podnevno kladilačko razigravanje uz Andreja Rackova, direktora Madlenijanuma koji potencijalni dobitak od okruglo 100.000 dinara usmerava ka Udruženju “Svitac”. Za one koji ne znaju, pomenuta organizacija  okuplja decu sa smetnjama u razvoju i promoviše njihove talente. Toliko u uvodnom rubrike, jer u nastavku idemo na bet analizu nakon koje prelazimo na praćenje mečeva uz čiji pozitivan ishod gajimo veliku nadu u uvećenje naše do sada ukupno donirane sume koja je posredstvom 170 prolaznih tiketa na preko 70 adresa prosledila ukupno 12.250.090,00 MOZZART dinara.

Impresivno, zar ne, baš kao i biografija našeg gosta s kojom ćemo se upoznati detaljno odmah nakon što obavimo glavni igrački zadatak.

Krećemo od meča RKC VALVAJK – NEC, odnosno iz Holandije. NEC će se truditi da sačuva veliku prednost od 2:0 koju ima iz prvog meča protiv Valvajka. Na ruku gostima iz Najmengena ide i trenutna forma koja kaže da nisu izgubili na poslednjih osam utakmica. Valvajk ume da se raspuca kada igra na domaćem terenu, pa je tako na poslednja četiri duela na svom stadionu ukupno postigao 13 golova. Ta golgeterska forma bi mogla dobro da im dođe, ukoliko žele da pojure plasman u Erediviziju.

“Verujem da će u prvom poluvremenu biti viđeno makar dva gola”, poručio je s pozicije prvog para Andreja Rackov, koji je  klavir završio u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu, a diplomirani pijanista postao je 2006. godine, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Na sledećem paru, Andreja se ustremio na meč 34. kola HNL-a između RUDEŠA i HAJDUKA iz SPLITA. O motivima Hajduka koji se drži evropske pozicije protiv nokautiranog fenjeraša nema razloga raspredati. Dakle, dvojka ovde visi u vazduhu, a pitanje je koliko golova može pastim budući da je na ovom paru u martu došli 3+, razume se na račun splitskog tima, dok je hajduk u gostima decembarski susret dobio s 5+.

“Biram dvojku na Hajduk”

A sada idemo do Čempionšipa gde se sastaju VBA i ASTON VILA. Prvi plej –of duel pripao je Aston Vili koja je u Birmingemu slavila sa 2:1 uprkos činjenici da je Vest Bromvič bio dominantniji protivnik u tom susretu. U ovom revanšu je favorit pre svega zbog činjenice da je Aston Vila na ovom terenu poslednji put slavila davne 2008. Pored toga VBA je dobio prethodnih pet mečeva pred svojom publikom i na svakom od njih postigao najmanje dva gola.

“U ovoj prilici igram 3+”, rekao nam je Rackov, da bi zatim s fudbala prešao na svakako udarnu utakmicu košarkaškog dana, zapravo sitnih sati po srednjoevropskom vremenu.

Idemo na NBA okršaj GOLDEN STEJT – PORTLAND. Prva utakmica finala Zapadne Konferencije odigraće se u Ouklendu. Golden Stejt pored domaćeg terena ima prednost i u smislu svežine, s obzirom da su poslednju utakmicu sa Hjustonom odigrali još u petak. Portland je u nedelju uveče uspeo da nadigra Denver posle sedam mečeva (jedan više od Golden Stejta). Voriorsi u proseku postižu 118 poena i primaju 112, s druge strane Portland prosečno ubacuje 111, a prima 109 koševa. Prethodni međusobni duel Blejzersi su dobili sa 22 poena razlike (129:107), a pripalo im je i četiri od poslednjih šest odmeravanja.
“Igram H2, na trenutnu marginu -7,5”, zaključio je na svom poslednjem paru naš muzički gost, direktor Madlenianuma.

Kada smo već izneli sve kladilačke pojedinosti našeg “Humanitarnog tiketa u podne”, popričajmo i o karijeri Andreja Rackova. Kao što smo već rekli, diplomirani pijanista postao je 2006. godine, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu završio je i odsek za medije, a sve to stečeno znanje kasnije mu je značajno pomoglo u organizaciji koncerata i vođenju različitih umetničkih projekata.

Godinama je pevao u Horu „Obilić“ AKUD “Branko Krsmanović”, Univerziteta u Beogradu, gde je dugo radio i kao horski organizator, sarađujući sa mnogim dirigentima. Od 2010.godine Andreja Rackov je član opere i teatra Madlenianum. Za ovih osam godina, radeći u različitim sektorima i na različitim pozicijama, upoznao je suštinu funkcionisanja velike pozorišne kuće, a naročito segment muzičke produkcije i umetničke promocije. Počeo je kao umetnički sekretar i organizator svih muzičkih produkcija,  opere i teatra Madlenianum, da bi nakon dve godine postao izvršni producent. Sem koordinacije svih učesnika u produkcijama, ubrzo je postao odgovoran i za ostale segmente produkcije.

Od 2015. godine bio je direktor marketinga, odnosa sa javnošću i prodaje, baveći se osmišljavanjem marketinških aktivnosti, oglašavanjem i aktivnim odnosima sa javnošću. Na mesto generalnog direktora Madlenianuma Andreja Rackov postavljen je u septembru 2017. godine.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN