ostalo

Mala biciklijada, pa na Kablar

Poštovani sugrađani, nerednog vikenda (18. i 19. maj) očekuje nas ispunjen vikend.

U subotu organizujemo malu biciklijadu, druženje na točkovima, bicikla, roleri ili trotinet, koja će se održati na saobraćajnom poligonu Osnovne škole Dragiša Mišović, u periodu od 11h do 12h. Kao i prošli put, očekuju nas poligoni i prepreke, učimo o bezbednosti, našem učešću u saobraćaju, uticaju ovih vrsta aktivnosti na zdravlje.

U nedelju 19. maja očekuje nas drugi po redu uspon na Kablar za decu i roditelje. Okupljanje je planirano do 8:30 kod restorana “Dom” nakon čega sledi oko 10km avanture. Staza nije previše zahtevna, a povratak je planiran do 14:30.

Takođe Vas podsećamo da su počele prijave za drugu trku pod imenom “Ostani bez daha za plućnu hipertenziju” u okviru humanitarne mini lige trčanja “Za neke nove ljude”.

Staza ostaje ista, kružna Mančula/skejt park/ RockenRolla/Lovac/Mančula, četiri kruga. odnosno 6 km za odrasle, za osnovce 400m, a za vrtiće 300m. Trku organizujemo sa ciljem podizanja svesti o ovoj retkoj bolesti, za koju je jedini lek transplatacija pluća i srca, kao i pružanje pune podrše svim PH borcima čije srce dan i noć trče maratonsku bitku. Sav prikupljeni novac od sponzorstava i kotizacija opredelićemo za kupovinu što većeg broja oksimetara, koje ćemo predati udruženju pacijenata PH SRBIJA,da probamo bar malo na taj način pomognemo. Trka je noćnog tipa, istog dana ćemo organizovati aktivnosti za sve naše najmlađe sugrađane, i aktivnosti udruženja pacijenata Plućna Hipertenzija Srbije, ali i par sitnih iznenađenja.

Kotizacije su 400din, a prijave možete izvršiti u školici sporta “Kasper” radnim danima od 16h do 21h, ili na brojeve telefona 0612154546 i 0640079012. O samoj trci možete pratiti događaj na Fejsbuku Trka Ostani bez daha za plućnu hipertenziju – Za neke nove ljude.Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite, ali i sve firme, udruženja i organizacije u vidu sponzorstava koja žele da pomognu kupovinu oksimetara.

Za sve potrebne informacije Vam stojimo na raspolaganju, a možete ih dobiti na gore navedene brojeve telefona.

Vaša sportska akademija Kasper