atletika

Čačanima tri medalje na Trofeju Beograda

U subotu 11. maja, na stadionu Vojne akademije u Beogradu, u organizaciji ASB održan je tradicionalni atletski miting za mlađe juniore Trofej Beograda. 

Ovo takmičenje je dosta visokog kvaliteta, jer ima međunarodni karakter. Troje takmičara AK „ČAAK“ je imalo zapažen nastup.

Ivana Ilić je trku na 100 metara završila rezultatom 12,04 sekundi pored toga što je imala nepovoljan vetar od  – 0,4 m/s. Ovaj rezultat je svega 0,04 sekunde slabiji od njenog ličnog i državnog rekorda za mlađe juniorke (12,00). Obzirom da je početak sezone ovo je lepa najava dobrih rezultata koji se od nje očekuju u ovoj godini.

Ivana Ilić (bela majica) 1. mesto

U trci na 800 metara zapažen nastup je imao Ognjen Nikolić. Neprijatna povreda prepone zbog koje je otkazan i nastup u reprezentaciji za prvenstvo Balkana se  odrazila na formu, pa je zbog toga izostao bolji plasman. Rezultat 2:04,05 je njegov novi lični rekord, koji je ovog puta bio dovoljan za 3. mesto.

Ognjen Nikolić (plava majica) 3. mesto

Zanimljiva je bila trka na 3.000 metara za mlađe juniorke u kojoj se o pobednici odlučivalo tek u poslednjih 400 metara. Iako je istrčala svoj novi lični rekord Sanja Đoković je zauzela 2. mesto.

Sanja Đoković (bela majica) 2. mesto