ostalo

Humanitarni tiket u podne: Novica Zekavica tipuje za lečenje Petre Petrović posredstvom fondacije „Budi human“

Drifter iz šeste brzine zakucava keca na Real…

Humanitarni tiket u podne: Novica Zekavica tipuje za lečenje Petre Petrović posredstvom fondacije „Budi human“

Navikli smo mi u MOZZART izazovu na adrenalin, pa nas prosto čudi, zbog čega do sada nismo probali kako na tipovanja utiče opor miris zapaljenih automobilskih guma. Da probamo i to, danas iz BMW-a, konkretno “e30” karoserijske izvedbe na stazi čačanskog Autoprevoza, tek par minuta pred trku na tren izvlačimo Novicu Zekavicu. Momak je drifrer, ozbiljna nada našeg automobilizma u disciplini drift. On tipuje na MOZZART kvotu 17,73, prepun adrenalina u nadi da će mu i 200 konjskih snaga njegovog takmičaskog vozila pomoći da zaokruži pet parova, kako bi pomogao lečenje male Petre Petrovićposredstvom fondacije “Budi human”. Inače, Petra je rođena 2012. godine, da bi joj tri godine kasnije  bio dijagnostikovan nuroblastom visokog stepena maligniteta. Pomoć u borbi s opakom bolešću joj je neophodna, pa ni mi ne gubimo vreme.

Krećemo odmah, jer Novičina karirana zastavica maše za podnevni start uz REAL MADRID i BETIS. Madriđani su bezbedni od četvrte Valensije, pa opet prilično zaostali za sugrađanima iz Atletikovog ešalona. Naravno, juri Real bodove kod kuće i protiv Betisa, koji su mu preko potrebni za spiranje neprijatnog osećaja nakon poraza od Real Sosijedada u proteklom kolu. Betis je s druge strane na poslednjih pet utakmica dobio jedino Uesku, pa se čini da slavnom klubu neće biti teško da ponovi januarsku pobedu iz 19. kola Primere.

“Igram keca na Real”, Novica je samo kratko prozborio, ali i nadalje se zadržao u vodama Primere.

Pogađate, u šestoj smo brzini uz Čačanina koji igra MOZZART par EIBAR – BARSELONA. Ako Eibar i pruži otpor Barsi, teško će iz rova moći da sačuva svoju mrežu, koja je u januaru od istog ovog rivala primila tri gola. Primera radi, u nešto ranijem periodu Eibar manje od četiri pogotka nije uspeo da primi na mečevima ovoga para od marta 2016, do septembra 2017. godine, kada je večeras gostujući sastav slavio sa 6:1. Konkretno, u poslednjem periodu Eibar nije bio baš tako izdašan u tipovanjima na golove. Poslednjih pet mečeva Eibara donelo je 0-2, ali i NG tipove.

“Igram GG3+”, poručio je drifter koji ovoga vikenda u Čačku vozi prvu ovogodišnju drift seansu, i to međunarodnog SDC karaktera na kojoj učestvuju vozači iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske i Mađarske.

Toliko o automobilizmu, jer vremena nema, pa hitamo put para MILAN – FROZINONE. Za Frozinone nije dobro to što Milan tipuje na sigurne bodove u borbi za evropske vode sa Romom, pa i Torinom koji je sa svega dva boda zaostatka ispod crte koja vodi na međunarodnu scenu. Inače, Frozinone je nekako Milanov dužnik, budući da je u decembru igrao za X sa slavnim rivalom, a da je isti ishod zabeležen i sada već daleke 2016. godine kada je na meču ovoga para bilo 3:3. Zbog toga će Milan zapeti iz sve snage da razbije maler, odnosno pobedi za nastavak serije koja je slavljima protiv Bolonje i Fjorentine prekinula jedan ne baš blistav niz mečeva.

“Sada kombinujem 1&2-4”, poručuje stameni čačanski drifrer, momak koji je ne tako davno čeznuo da divlje zavrti zadnje pogonske točkove gladajući starije kako to s dozvolom i puno elana čine.

Drift je zapravo relativno nova hit zabava za Čačane, a dok oni pale gume, zagrevaju motore, Novica ide do prognoze vezane za utakmicu JUVENTUS – ATALANTARonaldova družina je u poslednje vreme s pravom silnog vođe Serije A usporila, pa zavela dva X ishoda, a zatim poraz od Rome u prošlom kolu. Atalanta je u seriji od četiri pobede, pa će svakako pokušati da se nadigrava, možda i da pripreti kao u januarskom meču koji je Juventus izgubio u četvrtfinalu Kupa Italije sa 3:0. Inače, Atalanta je na kraju stigla do finala, gde je pre samo koji dan s 0:2 poražena od ekipe Lacija.

“Sada igram na golove, odnosno da će ih biti 3-5”.

Za kraj idemo put utakmice NAPOLI – INTER. Istina, Inter ne može Napoli sa svrgne sa drugog mesta Serije A, ali može gadno da pripreti ne bi li se otarasio nasrtlji, ali u poslednje vreme vrlo dobre Atalante koja je sada na samo bod zaostatka za gostujućim sastavom. Inače Inter je prošli put u decembru bio bolji s 1:0, što se ujedno i uklapa u tradicionalno sušne utakmice ovoga para na kojima je od aprila 2017. godine viđeno svega dva gola.

“Ne, sada mora da dođe GG3+”, samouveren je naš današnji igrač koji s verom u svoje fudbalsko znanje juri 171. dobitnu poziciju “Humanitarnog tiketa u podne” koji je do sada kroz naš plemeniti fon prosledio poszamašnu svotu od  12.250.090 MOZZART dinara.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN