ostalo

Humanitarni tiket u podne: Ivan Milivojević tipuje za rukometne lopte namenjene OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Kragujevca

Rukometni stručnjak vidi GG vredan kvote 2,10 na meču Pariz – Lens

Humanitarni tiket u podne: Ivan Milivojević tipuje za rukometne lopte namenjene OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Kragujevca

Juče Dušan Duda Ivković, o čijem imenu je izlišno trošiti reči, a danas Ivan Milivojević, već dve godine direktor Super B rukometne lige Srbije. Na njegovom MOZZART meniju opklade iz plemenitih pobuda našla su se četiri para, vredna kvote 10,89. Da li će proći, to sve zavisi od fudbalskih i košarkaških prilika na odabranim utakmicama koje će uz eventualni prolazak sumu od 108.900 dinara proslediti OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Kragujevca, namenjenu za nabavku rukometnih lopti.

Ako se pitate, zašto baš Kragujevac, onda na ovo pitanje najbolje odgovara sam Milivojević koji kaže:”Kragujevčanin sam, Šumadinac… Već dve godine obavljam funkciju direktora Super B rukometne lige. Ceo svoj život sam u rukometu, Do 2002. godine sam se zabavljao igrajući ovaj sport, a od tada, pa do marta 2015. godine obavljao sam dužnost sekretara RK Radnički“

Eto, i zašto i kako, ali da ne dužimo krenimo put bet analize utakmice ULM – ALBA BERLIN. Dakle četvrtfinale Bundeslige, odnosno druga utakmica u koju Alba ulazi sa impozantnih 107:78 iz prvog susreta. Ulm je u prvom meču bio demoliran, pa ako je verovati ststistici večeras gostujućeg sastava, po onome što su Berlinci pokazali u prvom meču, čini se da će lagano i u ovom meču slaviti, odnosno za korak bititi bliži plasmanu u polufinale.

“Igram na marginu, odnosno da će ukupan broj koševa biti veći od 174,5”, rekao je kao iz topa naš gost i počeo trku za 172. prolazni plemeniti tiket koji je do ovoga momenta na adrese koje biraju poznate ličnosti proledio ukupno 12.288.290 dinara.

Prelazimo na meč UNIVERZITATEA KLUŽ – SPORTUL. Domaćin je trenutno na trećoj poziciji koja vodi u doigravanje za plasman u rumunsku elitu. Sportul je na petoj poziciji tabele, a sa Klužom je poslednji put u novembru mesecu prošle godine odigrao 0:0. Imajući u vidu izvesnu dozu nesigurnosti u redovima gostujućeg tima, Kluž će ovoga puta u svakom slučaju biti u izglednijoj poziciji da slavi u jednoj od tri preostale utakmice do kraja šampionata u drugoligaškim vodama Rumunije.

„Kombinujem 1&2+“

Ne časimo ni čas, već krećemo put Holandije na revanš meč plej-ofa koji igraju VITESE i GRONINGEN. Gostujući tim je u prvoj utakmici od Vitesea iskamčio 2:1, i tako potvrdio kladilačko skoro pa pisano pravilo ovoga para koje kaže da na njihovim utakmicama jako često dolazi GG3+, pa i više. Ovoga puta Vitese će dati sve od sebe da se ispravi kod kuće i pokuša da izbori finale, pa bi realno bilo da se Groningen malo i zatvori, iako mu prednost iz prve utakmice u ovom trenutku i ne garantuje previše uoči revanša.

„Ponovo igram 1&2+“.

Za kraj, Milivojević se bavi utakmicom PARIZ – LENS. Parižani su dali ozbiljan gas pri kraju osnovnog ligaškog dela takmičenja, na osnovu čega su uspeli da saberu dva boda više u odnosu na Lens. Međutim, Troa im je odmaglila za koplje, pa će bolji iz ovog četvrtfinalnog duela morati upravo na nju. Ulog je veliki, a Pariz gaji nadu u ponovljen martovski podvig protiv Lensa koji je u 27. kolu poklekao sa 2:0.

„Tiket zaključujem GG parijom“, poruka je rukometnog stručnjaka koji na račun ovog tipa računa na kvotu 2,10.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN