ostalo

Humanitarni tiket u podne: Duško Grujić tipuje za ŠOSO “Milan Petrović” iz Novog Sada

Uz 1&2+ na Vatrene, Vošin stručnjak na stranu odvaja kvotu 2,05

Humanitarni tiket u podne: Duško Grujić tipuje za ŠOSO “Milan Petrović” iz Novog Sada

Trener iz pogona mlađih selekcija Voše, Duško Grujić snašao se, tipovao i došao do kvote 10,73. Vrlo lepo, i to sve na račun reprezentativnog fudbala, odnosno pet odigranih parova na račun kojih MOZZART kao i svakoga dana daruje uplatu od 10.000 dinara. Po njegovoj odluci eventualni dobitak odlazi na adresu Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” iz Novog Sada.

Zato, ne oklevamo, pa sa nekadašnjom kopačkom Vojvodine, Hajduka iz Kule i čačanskog Borca krećemo u bet analizu i kladilački izazov širokog srca.

Prvi par vodi nas na kvalifikacioni susret za EP, koji igraju HRVATSKA i VELS. Vatreni, odnosno vicešampioni sveta su u prva dva kola kvalifikacija proknjižili pobedu i poraz. Hrvatska je na startu pobedila Azerbejdžan, a zatim izgubila od Mađarske, oba puta sa GG3+ ishodom. U Grupi E, Vels, Slovačka, Mađarska i Hrvatska imaju po tri boda, dok je Azerbejdžan bez bodova. Treba znati da puleni Zlatka Dalića mogu lagano da igraju s ma kojom selekcijom, što Velsu ne ostavlja puno šanse u Osijeku. Sa kladilačkog aspekta, interesantno je reći da Hrvatska poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima nije okončala bez GG3+ ishoda, te da na mečevima Velsa od novembra prošle godine dolazi 0-2, ali i NG tip.

“Kombinujem 1&2+“, rekao je naš gost, i bukvalno zagolicao kladilačku maštu unosno, primaljivom, ali i realnom kvotom 2,05.

Da, ne polemišemo dalje o ovom meču, smesta govorimo o utamici FINSKA – BIH. Izabranici Roberta Prosinečkog imaju za sobom kvalifikacionu pobedu nad Jermenijom, plus X protiv Grčke. Fincima su preseli Azuri, ali ne i Jermenija koju su dobili sa 0:2. Bosna je poprilično utegnuta selekcija, koja igra bez poraza na zvaničnim utakmicama još od kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. S tim u vezi, valja reći da Prosinečki nema kadrovskih problema, te da je na osnovu izjava uoči puta, evidentno da Zmajevi tipuju na pobedu.

„Dupla šansa X2“, staložen je, svakako fudbalski opravdan tip našeg gosta.

A sada, BELGIJA – KAZAHSTAN. Belgijanci vode kolo u Grupi I, s tim što su do sada savladali Baćuške sa 3:1, a zatim očekivano i Kipar s minimalcem. Kazahstan je s 3:0 dobio Škotsku, ali ih Rusi nisu štedeli, na utakmici na kojoj su poraženi s 0:4. Belgija je dakle po svim parametrima favorit na ovoj utakmici, što tradicionalno važi za ovaj par koji se poslednji put sastao već daleke 2011. godine, kada je u kvalifikacijama za EP došlo 5+, pri konačnih 4:1 za večerašnjeg domaćina.

„Igram 1&4+“

U istom terminu, od 20.45 igra se i meč TURSKA – FRANCUSKA. Trikolori, vladari fudbalske planete, u treće kolo kvalifikacija ulaze s dve pobede na koje je valjalo odigrati 4+. Turci imaju isti skor, odnosno slavlja protiv Albanije i Moldavije bez primljenog gola. Teško da će i u ovoj prilici moći da nastave takav serijal, jer suočenje sa Grizmanom, Mbapeom i ostalima, sve je samo ne prijatno za kadrovski slabiju Tursku koja je od Francuza gubila na svakom od ukupno četiri duela.

„Ovde igram na golove, odnosno biram 3+ igru“, naredni je igrački korak stručnjaka iz FK Vojvodina koji namerava dodatno da obogati našu plemenitu kasicu koja je ponosno na preko 80 adresa prosledila ukupno 12.328.290 MOZZART dinara.

Za kraj, na utakmici smo GRČKA – ITALIJA. Azuri više nemaju nameru da propuste ma šta, pa u Grupi J uoči trećeg kola imaju pobede protiv Finske i Lihtenštajna, uz zbilja impozantnu gol razliku od 8:2. Grci po istoj osnovi raspolažu sa 4:2, iza leđa im je remi sa BiH 2:2, a svesni su i činjenice da sa Italijom neće biti ništa na izvolte. Šta im fali, proverili su na nedavnom prijateljskom porazu od Turaka, što znači da favorizovanu poziciju Azura ne treba dovoditi u pitanje.

“Za kraj, igram duplu šansu X2”.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN