ostalo

Humanitarni tiket u podne: Ivana Vukajlović tipuje za dečje odeljenje gradske bolnice u Čačku

Nekadašnja atletičarka očekuje pobede Rusije i Grčke!

Humanitarni tiket u podne: Ivana Vukajlović tipuje za dečje odeljenje gradske bolnice u Čačku

Na početku današnjeg dobrotvornog tiketa da vas podsetimo da je kompanija MOZZART samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na preko 80 adresa donirala ravno12.328.290, 00 dinara.

Do sledeće nedelje pomenutu cifru pokušaće da uvećaju naši novi plemeniti kladioci: Srećko Jarić, Aleksandar Vukosavljević – Mlata, Voja Aralica, Radovan Krivokapić, Lena Bogdanović i danas Ivana Vukajlović.

Rođena je 25.12.1984.godine u Čačku. Osnovnu i srednju školu završila je u Čačku, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu  u Beogradu. Profesionalno se bavila atletikom dugi niz godina u čačanskoj Slobodi pod budnim okom trenera Slobodana Nidžovića.Vukajlovićeva je bila višegodišnji juniorski i seniorski reprezentativac SR Jugoslavije i SCG na 800m i 1500m, državna prvakinja na stazi i krosu. Učesnik je OI mladih u Moskvi 1998. godine , osvajač Balkanskih i Evropskih medalja, proglašavana za sportistu grada Čačka osam puta i jedina čačanka koja je 1999.godine za vreme bombardovanja odbila Američku stipendiju i ostala da trenira, završava školu i živi u svojoj državi i svom rodnom Čačku.

Pored sportskih rezultata, Ivana navodi da se njen najveći uspeh desio 2008.godine kada se ostvarila kao majka i rodila kćerku Taru koja sada ima jedanast godina.Ivana je zaposlena i radi kao stručni saradnik za fizičko vaspitanje u Predškolskoj ustanovi “Radost” u Čačku, zamenik je predsednika Komisije za sport, član UO Čačanskog sportskog saveza i organizator i inicijator mnogih sportskih manifestacija u Čačku.
“Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na prilici da potencijalni dobitak usmerim dečjem odeljenju čačanske bolnice”, kazala je Ivana i prešla na plemenito tipovanje.

Prva utakmica je iz kvalifikacija za EP, a sastaju se AZERBEJDŽAN – SLOVAČKA. U grupi “E” domaći su bez pobede i bodova. Gosti imaju jedan trijumf i to nad Mađarskom od 2:0. Usledio je poraz od Velsa i pobeda u prijateljskom duelu nad Jordanom. Mađari su u poslednjoj utakmici Azerjbedžana slavili sa 3:1.Međusobni skor je na strani Slovačke, 0:0:4.
“Dvojka na Slovačku”.

Na kratko prelazimo na utakmice sa Svetskog prvenstva, EKVADOR M20 – J. KOREJA M20. Selekcije su se do sad tri puta sastajale, 1:0:2. Polufinalni duel u koji Ekvador ulazi nakon tri pobede. Južna Koreja ima niz od četiri trijumfa. Bolji iz ovog duel aide na pobednika drugog polufinala Ukrajina M20 – Italija M20.
“Biće neizvesno pa idem na broj golova, od nula do dva”.

Vraćamo se na duele iz kvalifikacija za EURO, ISLAND – TURSKA. Gosti imaju maksimalne tri pobede u grupi, a domaći tri boda manje. U poslednje vreme Islanđani beleže remije, pobede i samo jedan poraz od Francuske. Turci su u uzletu pet pobeda, uz jedan primljen gol. Ceh je platila i Francuska. Istorija kaže, 3:1:2, uz najubedljiviji trijumf Turske od 5:0.
“Tri plus”.

RUSIJA – KIPAR kao naredni meč na Ivaninom plemenitom listiću. Rusi imaju jednu pobedu nad rivalom od 1:0, a trenutno su najefikasniji u grupi. Na poslednje dve utakmice dali su 13 golova. Belgija i Škotska su bile uspešnije od ostrvljana.
“Nema velike dileme, jedinica”.

Današnji humanitarni tiket zaključuju GRČKA i JERMENIJA. Domaći imaju sva tri znaka i bod više od rivala. Nakon dva poraza Jermeni su dobili Lihtenštajn. Grci nisu imali sreće na svoje dve poslednje utakmice, dva poraza od Turske i Italije. Međusobni skor je na strani Grčke, 3:1:0.
“Jedinica na Grčku”, zaključila je Ivana Vukajlović koju smo upoznali sa kompanijskim društveno odgovornim aktivnostima.

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 74 košarkaška igrališta. Jedan od poslednjih renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grba. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Poslednji teren obnovljen je na Banjici, Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović.

PREPIŠITE TIKET IVANE VUKAJLOVIĆ

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com