ostalo

Humanitarni tiket u podne: Bojan Tanjević tipuje za Fondaciju „Nataša Kovačević“

Košarkaški menadžer, srcem uz tip TM2 2+&GG na Zvezdinoj evropskoj premijeri

Humanitarni tiket u podne: Bojan Tanjević tipuje za Fondaciju „Nataša Kovačević“

Jednom menadžer, zauvek menadžer! Tako bi u samo jednoj rečenici mogli preneti utisak o odluci košarkaškog pregaoca, Bojana Tanjevića da u pomoć, u svojstvu kladilačkog asistenta pozove Matiju Vučetića. On je procenio da Matja ima nos za današnje MOZZART parove, pa od ovoga momenta pričamo, nadamo se i dogledno vreme i slavimo kvotu 19,31, koja uz kompanjku uplatu od 10.000 dinara nosi potencijalni dobitak od 193.100 dinara. Tu sumu, MOZZART će s Bojanom Tanjevićem proslediti Fondaciji „Nataše Kovačević“, sve u nadi da ćemo već večeras upisati još jednu plemenitu recku u naše anale, odnosno uvećati do sada doniranu sumu od 12.858.690 dinara.

Elem, priča o Matijinom angažmanu u današnjem izdanju rubrike dobija smisao s Bojanovimobjašnjenjem o njegovom laganica poduhvatu, uz osvojenu kvotu 17.000! Dobro ste pročitali, pa Tanjevićkaže:“ Matija je na na samo evro uplate dobio 21.000, osvojivši cifru za pamćenje uz bonus 4.000“

Tako je to uz mahere! Krenimo zato bodro od kvalifikacionog susreta za Ligu šampiona između SARAJEVA i SELTIKA. Domaćin je izgubio dve prethodne prijateljske utakmice, a protivnici iz domaće Premijer lige ipak su totalno druga klasa u odnosu na Škote. Seltik je prošle sezone izgubio samo pet utakmica u domaćem prvenstvu, a bez poraza je i na prethodne tri prijateljske utakmice. Favorit je i u ovom slučaju.

“Seltik daje najmanje dva gola na meču”, reče igrač koji se kao dečak bavio raznim sportskim aktivnostima, a kome je rođeni stric, čuveni košarkaški trener Bogdan Boša Tanjević svojevremeno prognozirao da neće imati blistavu igračku karijeru.

Bojan je zato prilegao na studije Mašinskog fakulteta, pa i na sportski menadžmet. Znao je šta radi, a čini nam se i da danas vrlo dobro koristi sportsku mudrost, kada s prijateljem bira tipovanje na utakmicu SUDUVA – CRVENA ZVEZDA. Prošle godine tim Vladana Milojevića potopio je litvanskog šampiona ukupnim rezultatom 5:0. Trebalo bi sada isto ponoviti, bez prvobitno za sastav predviđenog Radovana Pankova, koji je zbog povrede morao da izostane. Problem sa povredom ima i sve bolji Jevtović, planiran kao prva alternativa na krilnoj poziciji.  Ipak, Zvezda je i uprkos tome i više nego sposobana da doaka Suduvinim dugim loptama, odnosno igri  Bosanaca Topčagića, Hrvata Tadića, Crnogoraca Čađenovića,kao i srpskog štopera Živanovića.

“Biram igru TM2 2+&GG”, rekao nam je Tanjević, inače vatreni navijač Crvene zvezde, koga je na crveno-beli svet u prenesenom smislu navukao otac, veliki ljubitelj čuvenog, odnosno večitog Rajka Mitića

Toliko o genezi Tanjevićeve ljubavi prema timu koji je s Rajkom dobio prvu zvezdu, nakon čega sledi meč DIDELANŽ – VALETA. Četvrti put za redom Didelanž je postao šampion Luksemburga. Takođe bili su ubedljivi u finalu Kupa kada su pregazili Etelbruk sa 5:0. Gosti sa Malte su s druge strane izgubili u finalu istog takmičenja od Balzana posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Luksemburžani su neprikosnoveni na svom terenu, i to može biti odlučujući faktor u njihovom prvom međusobnom odmeravanju.

“Igram TM1 2+”, rekao nam je dugogodišnji košarkaški menadžer, nekadašnji predsednik FK Rudar iz Pljevalja, ali i član UO fondacije “Nataša Kovačević”.

Na kraju, tipovanje nas vodi na meč NJU SEJNTS – FERONIKELI. Nju Sejnts nadavno je osvojio FA kup Velsa, pa se može govoriti i o strahovito  motivisamom sastavu koga će samo čudo sprečiti da ne deklasira Feronikeli. Inače, umeo je domaćin da u poslednje vreme donese vrlo izdašna 4+, pa i jača tipovanja, što bi i u ovom slučaju moglo da se desi, imajući u vidu kvalitet gostujućeg sastava.

“Domaćin će postići najmanje dva gola na utakmici”, zaključio je naš igrač, tipujući na kvotu 2,10.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN