kosarka

Predsednik KK Borac Predrag Peca Pantović: Brajson Džons u Čačku nakon spektakla sa Orlovima

Ponos, priče o velikoj utakmici sa nacionalnom selekcijom kao vetar duvaju u leđa ambicioznom timu sa obale Morave

Predsednik KK Borac Predrag Peca Pantović: Brajson Džons u Čačku nakon spektakla sa Orlovima

Susret Borca i reprezentacije Srbije sporstki je događaj o kome će se govoriti godinama u Čačku. Dugo neka utakmica nije izazvala toliko interesovanje publike u gradu na Moravi, koju inače nije teško naterati da poseti čačanski hram košarke. Takođe, tim Borca će dugo moći da se hvali da je baš on bio prvi sparing partner izabranicima Aleksandra Đorđevića pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Kompanija MOZZART je ekskluzivni beting partner Košarkaškog saveza Srbije.

I presednik UO KK Borac Predrag Pantović naglašava koliki značaj je imao dolazak najboljih srpskih igrača u Čačak. Upravo sa njim smo porazgovarali o utiscima nakon meča, ali o još nekim pitanjima od velike važnosti za Borac.
,,Ne treba posebno naglašavati kolika nam je pripala čast da ugostimo jednu od tri najbolje košarkaške reprezentacije na svetu, a možda i najbolju. Naravno, izuzimam selekciju SAD-a. Ovo je veliko priznanje za klub i potvrda da smo u prethodnom periodu radili dobar posao. Smatram da su to ljudi iz vrha naše košarke znali da prepoznaju. Zaista su nam učinili veliku čast što su došli u naš grad. Bio je ovo događaj za pamćenje, a dolasku reprezentacije veliki doprnos dao direktor Marko Ivanović“, naglasio je Pantović, još dodavši: ,,Žao mi je što nismo mogli da izvedemo najjači sastav od igrača koje trenutno imamo, jer su nam nedostajali Popović, Đoković i Bumbić. To su košarkaši koji bi imali dobru minutažu u minulom meču“, dodao je Pantović.

Predsednik kluba napominje da ekipi nedostaju još barem dva do tri igrača.
,,Trudili smo se da u svoj tim dovedemo još barem dva do tri igrača, kako bi smo posedovali jedan tim vredan poštovanja. Ali termin odigravanja utakmice nas je onemogućio u tom nastojanju. Treba imati u vidu da prethodnih godina nikad nismo imali ovoliki broj igrača pod ugovorom u ovom momentu, kada je priprema sezone tek u začetku“.

SRBIJA OSVAJA MEDALJU NA SVETSKOM PRVENSTVU U KINI – KVOTA 1,75

Iako nije imao kompletan tim, Borac se nije obrukao.
,,Bez obzira na sve gorenavedeno, i selektor Đorđević lično je istakao da je Borac bio dobar sparing partner njegovim izabranicima. To priznanje od selektora posebno me raduje“, ističe Pantović.

Velika stvar je i podatak što je trener Marko Marinović imao svoj debi baš protiv najboljeg trenera i igrača iz Srbije.
,,Naravno, i to je zaista značajna činjenica. Mi smo nakon meča priredili jedno druženje sa vrhom KSS-a i stručnim štabom selekcije, kako bismo dodatno razvili dobre odnose sa njima, još bolje nego što smo imali do sada. To je i Marku Marinoviću bilo od velike koristi, jer siguran sam da će mu dobro poslužiti saveti od čoveka kao što je Saša Đorđević“. Sve u svemu, bio je to događaj koji će se dugo pamtiti.
,,Ovakve manifestacije su nešto za šta treba raditi i boriti se. Takođe, ovo je satisfakcija za sve što smo radili i žrtvovali se. Nadam se da će ovo dodatno podići interesovanje naših sugrađana za Borac i da ćemo u narednom periodu, uz kvalitetan tim koji ćemo stvoriti, uspeti da nastavimo sa dobrim radom. Ovo moramo iskoristiti kao zamajac za narednu sezonu“.

U Borcu ne jenjava želja da se u narednom periodu izbori plasman u jadransku elitu.
,,Sledeće godine slavimo 75 godina postojanja kluba. To nas obavezuje da budemo još bolji nego što smo bili. E sad, da li ćemo uspeti da dođemo do toliko željene ABA 1 lige ne zavisi samo od nas, već i od ostalih timova. Mnogo stvari zavisi od finansija“, dodao je predsednik čačanskog kluba.

SRBIJA OSVAJA MEDALJU NA SVETSKOM PRVENSTVU U KINI – KVOTA 1,75

Već duže vreme postoji velika potreba za rekonstrukcijom dvorane kraj Morave.
,,U utakmici protiv reprezentacije, gde je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta, bilo je očito koliko nam nedostaje dodatni prostor. Takođe, falila je i bolja klima, jer je bilo zaista vruće. Sve u svemu, Borac i Čačak zaslužuju da imaju jednu od najboljih dvorana u zemlji“.

Pored veće hale, Borcu bi dosta značila i veća podrška Čačana.
,,U narednom periodu krenućemo, zajedno sa trenerom i igračima, u jednu kampanju preko društvenih mreža i medija kako bismo istakli koliko nam znači podrška u vidu kupovine godišnjih karata. Na taj način ćemo dodatno pomoći klubu. Uz veliku ljubav svih Čačana prema Borcu i finansije su važan aspekt u celoj priči, pa bi nam značila kupovina godišnjih ulaznica“, mišljenja je funkcioner kluba.

Nedavno se u Čačku proširila vest da je Borac u svoje redove doveo Amerikanca Brajsa Džonsa, dvadesetpetogodišnjeg plejmejkera koji je prošlu sezonu proveo u ekipi Ulcinja.
,,To je tačno. Potpisan je ugovor sa Brajsom Džonsom. Reč je o igraču koji je imao izuzetnu sezonu u crnogorskoj ligi. Njegova obaveza biće da se pojavi u klubu 12. avgusta, kada zvanično počinju pripreme. Dolaskom novog plejmejkera spoljna linija je najverovatnije zaokružena, možda će eventualno biti nekih malih promena“.

Pantović najavljuje nova pojačanja.
,,Ono što nam sledi jeste borba za jaču centarsku liniju. Imamo već pojedine igrače na probi, još neki će naknadno doći. Na sve to treba dodati da imamo obećanje da ćemo dobiti Miletića za ovu sezonu, igrača koga smatramo bitnim šrafom u našoj mašini. I njemu će to mnogo značiti, kako bi uspeo da pronađe svoj put u košarci“, završio je predsednik UO KK Borac.

Kompanija MOZZART je ekskluzivni betting partner Košarkaškog saveza Srbije.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
Djurje,mecanin@mozzartbet.com