fudbal

Na terenu FK Sloboda iz Čačka gostovao je FK Partizan sa mlađim selekcijama

Odigrane su utakmice mlađih kategorija dva kluba nakon čega je upriličeno treće poluvreme!

U petak 9. avgusta na fudbalskim terenima čačanske Slobode odigrane su prijateljske utakmice mlađih kategorija Slobode i beogradskog Partizana. Snage su odmerile selekcije 2007. i 2010. godišta. Bio je to veliki dan za čačanski fudbalski kolektiv.

Konačni ishodi utakmica samim akterima na terenu sigurno puno znače, ali su svakako u drugom planu. Red je da pomenemo ishode utakmica. Duel selekcija 2007. godišta okončan je rezultatom 0:4 (0:1), a dva gola za Partizan dao je mladi Čačanin Kostić. Drugi meč 2010. godište okončan je rezultatom 1:1.

“Susreti mlađih selekcija dva kluba odžali su se u sklopu obeležavanja 70 godina postojanja FK Sloboda. Bio je to veliki dan za naš klub.Pored utakmica ozvaničena je saradnja dve fudbalske škole. Naši treneri odlaziće u Partizan na edukaciju, ali će i treneri mlađih selekcija “crno – belih” dolaziti kod nas. Radićemo po Partizanovom program. Pojedini dečaci iz našeg regiona, koji su interesntni za Partizan, dolaziće kod nas na probne treninge i radiće sa našim odnosno trenerima Partizana”, kaže predsednik saveta roditelja Slobode Aleksandar Jovović Zuc.

 

U delegaciji Partizana nalazio se skaut, koordinator mlađih selekcija legendarni Aca Trifunović koji je podvukao.

“Imam puno prijatelja u Čačku i ovom regionu pa mi je posebno drago što smo bili gosti Slobode. Pratićemo mlade igrače iz kluba, ali i regiona zbog zajedničkog dobra. Jasno nam je da je fudbal postao biznis, a posle toga zabava. Partizan je otvoren klub i spreman za saradnju sa svima. Organizujemo kampove kojima mogu da prisustvuju treneri, a učestvuju dečaci. Mislim da smo na pravom putu da napravimo dobru saradnju sa čačansko Slobodom”, kazao je Trifunović.

Direktor omladinske škole fudbala “crno – belih”  Vanja Radinović rekao je da je Partizan uvek otvoren za saradnju.

“Dobro je oslanjati se na manje sredine u kojima uvek ima budućih dobrih igrača, odličnih profesionalaca. Naše namere su čiste, trudimo se da imamo kreativne predloge…Partizan ima ustaljene procedure, protokole koji će biti primenjeni i u Slobodi, kao i u većem broju klubova širom Srbije. Planiramo još jedan ‘crno – beli’vikend na ovom igralištu”, konstatovao je Radinović.

Na stadionu u Koloniji za dečake upriličeno je treće poluvreme.

kablarnet.rs