ostalo

Humanitarni tiket u podne: Tadija Kačar tipuje za tipuje za obnovu manastira “Sv. Nikolaja”- Pelev brijeg, Podgorica

Bokserski gong tačno u podne za nokaut kvote 15,22

Humanitarni tiket u podne: Tadija Kačar tipuje za tipuje za obnovu manastira “Sv. Nikolaja”- Pelev brijeg, Podgorica

Najbolji, najuspešniji, svojevremeno ubitačni bokser Tadija Kačar glasao je za Zvezdinu duplu šansu. Tako on to čini i verujemo mu, jer od njegove rukavice je strepela je bokserska Evropa, a dičila se Jugoslavija. Tako, jer ono što je svojevremeno bio naš gost, spada u sam vrh sportskih dostignuća tadašnje države. Danas od podneva od njegovog krošea nadamo se da će se uplašiti MOZZART kvota 15,22. Kačar je gađa s uplatom od 10.000 dinara, a namenjuje za obnovu manastita “Sv. Nikolaja”- Pelev brijeg kod Podgorice.

Lako je to njemu, znamo pa se nadamo plusu u našoj plemenioj kasici kroz koju je do danas donirao 13.254.290,00 MOZZART dinara.

Podnevni boksersko – kladilački gong u prvoj rundi Kačara vuče ka meču KLEMRON – AVR. Liga kup Francuske, odnosno sudar drugoligaša. posno je bilo na njihove poslednje dve utakmice. Od avgusta prošle godine ifraju bez postignutog gola, dakle dolazi X, a oni dele bodove. Inače, AVR je solidno dtartovao u prvenstvu. Dva X ishoda, plus pobeda, ali je Klemron bolji, pošto deli prvo mesto na tabeli sa Lorijanom koji takđe ima dva slavlja, remi i gol razliku od 6:2.

“Igram jedinicu”, silno je startovao nekadašnji bokser s kvotom 2,15.

A sada meč LONGFORD – ALTON, odnosno Kup Irske, u originalu FAI kup. Reč je o drugoligašima. Longford je tradicionalno bolji, poslednji put je slavio sa 1:5 na meču ovoga para početkom meseca. Možda se situacija i ponovi, jer Alton u poslednje vreme serijski gubi, a 3+ na njih radi kao švajcarski sat.

“Igram 4+”, reče jedini bokser u bivšoj Jugoslaviji koji je osvojio zlatne i srebrne medalje na svim takmičenjima koja su se održavala u to vreme.

A sada LINFILD – SUTJESKA.  Linfildovih 1:2 u Crnoj Gori, Sutjeskina posrtanja, koja su usledila nakon iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ protiv Slovana, konačno rezultuju realnim ishodima, onosno daju rezultate koji su ekvivalentni kvalitetu Nikšićana. Tim iz Severne Irske računa na to, ali će biti obazriv,  jer Sutjeska će pokušati da napravi novu senzaciju u kvalifikacijama za LE, pa domaćin nema ni najmanje pravo na opuštanje.

„Tip na 3+”, od boksera koji prelazi na zaključni tip dana, birajući za kraj najjaču utakmicu sa kladilačkog programa.

Razume se, reč je o meču KOPENHAGEN – CRVENA ZVEZDA. Povreda Milana Pavkova, glavna je briga Vladana Milojevića, a tu su i El Fardu Ben, kao i Filip Stojković koji takođe biti u protokolu druge utakmice, baš kao što nije bio ni na prvoj. Možda i ne mari, a teret će svakako morati da ponese Ričmond Boaći koji je tu a od koga se traži da probije Kopenhagenov bedm. Nezgodno, uz opasku da trenutni rezultat, odnosno 1:1 iz prve utakmice više odgovara Kopenhafenu koji je nakon meča u Beogradu odigrao laganu prvenstvenu utakmicu i savladao Lingbi sa 2:0. Ne treba gajiti iluzije. Čeka nas teška, neizvesna utakmica u kojoj Zvezda mora da pokuša da iskoristi čak i najmanju šansu ukoliko naš tim misli da može do cilja.

“Igram duplu šansu X2”, rekao je mudro naš današnji gost koji je po struci profesor fizičke kulture.

E, sada je red da kažemo, odnosbo prenesemo mlađim čitaocima čime je sve Tadija Kačar zaslužio epitet najboljeg na ovim prostorima. Kako bi izbegli floskule, odnosno ergumentovano izneli veličinu njegovih dela, navodimo da je na OI u Montrealu 1976. osvojio srebro, na SP u Beogradu 1978. takođe, kao i na EP u Kijevu 1974. godine i Kelnu 1979. Zčatan je bio 1979. na Mefiteranskim igrama, ali i na balkanskim šampionatima u Bursi 1977. i Puli 1981.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN