kosarka

Košarkaši “Borca“počeli pripreme za predstojeću sezonu

Iako su već odigrali jedan meč i dve nedelje zajednički trenirali, kako bi se što uspešnije suprotstavili reprezentaciji Srbije, košarkaši “Borca“ su juče zvanično započeli pripreme za predstojeću sezonu. Tim još nije u potpunosti kompletiran, mada okosnicu čine igrači iz prošle sezone. Otišli su Ilija Đoković i Prlja, a, za sada, su ugovori potpisani sa Amerikancem Brajs Džonsom, u Čačak stiže polovinom nedelje, i povratnikom u tim “Borca“ Boškom Bumbićem. 

-Pored igrača iz juniorskog pogona ima ih i nekoliko na probi, pa ćemo videti da li ćemo napraviti neku saradnju sa njima. Očekujem da nam se pridruži i neko od visokih igrača, pa bi imali kompletniji tim na pripremema. Nadam se da ćemo uspeti da oformimo sastav sa kojim ćemo moći da konkurišemo za najviše plasmane u obe lige u kojima igramo. Pripreme će biti sporovedene u Čačku, još nije napravljen plan svih utakmica, jer postoji mogućnost učešća na nekim turnirima, ali će i to vrlo brzo biti iskristalisano – izjavio je prvi trener Marko Marinović, napominjući da će već u subotu, od 13 časova, u hali “Borac“ biti odigrana utakmica protiv ekipe “Lazarevca“, člana Prve regionalne lige.

Uroš Čarapić, koji je na utakmici sa reprezentacijom nosio kapitensku traku, istakao je da je ovo izuzetno važan period priprema i da je neophodono što pre formirati ekipu, kako bi se što spremnije dočekala još jedna naporna sezona.

Marinović je odabrao i saradnike. To su Miroslav Milić i Đorđe Micić. Kondicioni trener je Darko Bogićević, dok će o zdravstvenom stanju igrača brigu voditi Dr Zoran Antonović.

Čačanski glas