ostalo

Humanitarni tiket u podne: Ljubica Gojgić tipuje za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji – “Donirajte jedan obrok”

Poznata novinarka i televizijska voditeljka očekuje trijumf Liverpula nad Čelsijem!

Humanitarni tiket u podne: Ljubica Gojgić tipuje za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji - “Donirajte jedan obrok”

Kompanija MOZZART nastavlja sa svojim mnogobrojnim društveno odgovornim aktivnostima. Naravno, samo jedna u nizu naših akcija je “Humanitarni tiket u podne”. Svakom poznatom učesniku plemenitog listića odobravamo iznos od 10.000, 00 dinara za sastavljanje dobrotvornog  tiketa. U slučaju da tiket prođe, dobijeni iznos doniramo u ime, i po izboru, gosta: bolnicama, udruženjima obolelih, humanitarnim fondacijama, bolesnoj deci, svratištima, dečjim selima, sportskim klubovima… Do danas MOZZART je u ovoj akciji donirao 13.254.290, 00 dinara.

Tokom ove sedmice pomenutu sumu i MOZZARTOVE dobrotvorne aktivnosti pokušaće da uvećaju i podrže: atletičar Emir Bekrić, svojevremeno sjajni fudbaler Predrag Đorđević, paramaratonac Goran Nikolić,  košarkaški reprezentativac Marko Simonović i poznata novinarka Ljubica Gojgić.

Novinarka Ljubica Gojgić je urednica i voditeljka emisije “Pravi ugao” na RTV Vojvodina koja se bavi aktuelnostima. Radila je i na RTV B92 i bila specijalni izveštač iz Haga i Brisela. Usavršavala se u Parizu i Pitsburgu.

Ljubica je dobitnica više nagrada za novinarstvo. Nagradjena je priznanjem “Vitez profesije” koju nevladina organizacija “Leks” dodeljuje pojedincima koji svoj posao rade sledeći moralne i profesionalne vrednosti. Nagrađena je i priznanjem “Aleksandar Tijanić” koje se dodeljuje za profesionalnu hrabrost kao i nagradom “Stanislav Marinkovic” koju dodeljuje list Danas. Dobitnica je nagrada i godisnjih nagrada Udruzenja novinara Srbije za uređivanje, a bila je i novinar godine u izboru magazina Status. Kao srednjoškolka trenirala je košarku u košarkaškim klubovima Vozdovac i Crvena zvezda. Veliki je navijač košarkaške reprezentacije Srbije ali kao najomiljeniju ličnost iz sveta sporta ipak bira vaterpolistu Dejana Savića.

Pomoć najugroženijima na Kosovu i Metohiji najlakše se može donirati slanjem sms poruka na broj 1033 u mrežama MTS, Vip i Telenor. Slanjem jedne sms poruke donira se 100 dinara. Pored humanitarnih sms poruka, može se pomoći i direktnim uplatama preko žiro računa broj: 205-243659-06, na ime „Eparhija raško-prizrenska“, Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, sa naznakom: „Pomoć za Narodne kuhinje“.

Ljubica očekuje da tiket “prođe” i kreće od kvalifikacija za Ligu Evrope, GIMARAIŠ – VENTSPILS. Portugalci su prvi meč dobili sa 3:0 i tako stigli do sedme pobede u nizu. Gosti su pre ovog poraza imali po dva trijumfa i remija. PObednik iz ovog dvomeča ide na boljeg iz duela FCSB – Mlada Boleslav.

“Očekujem makar dva gola u prvih 45 minuta”.

U 18.00 sati počinje i druga utakmica na dobrotvornom listiću,a stiže nam iz Rusije. Druga liga, FAKEL – ARMAVIR. Gosti trenutno imaju tri boda više od rivala. Iz poslednjih pet mečeva Fakel ima skor 1:1:3, a današnji rival 1:2:2. Međusobni učinak je 2:1:1, ali najubedljiviji trijumf imaju gosti 4:1.

“Možda je realnija pobeda domaćih, kec”.

Norveška kao naredna odrednica, STABEK – VOLERENGA. Domaći imaju učinak od 4:4:8, gosti bolji bodovni skor i odnos 7:4:5. U minulom kolu Stabek je remizirao, 1:1, dok je Voleranga poražena prekinuvši niz od po dva trijumfa i remija. Međusobni skor glasi 17:11:14, a najubedljivija pobeda je od 6:2 koju su ostvarili domaći igrači. Na ovim okršajima mreže nisu mirovale.

“Tri plus”.

Srpska novinarka je kao poslednju utakmicu odabrala meč dana, LIVERPUL – ČELSI. Reč je o finalu UEFA Super Kupa u koji crveni ulaze nakon pobede od 4:1. Sa druge strane Plavci su doživeli brodolom od Junajteda u Mančesteru, 4:0. Čelsi je imao odličnu uvertiru pred start Premijer lige, tri pobede i remi. Liverpul, 2:1:2. Gosti imaju bolji statistički skor, 24:19:29, a najubedljivija pobeda bila je od 4:0. Liverpul je slavio sa Čelsijem sa 5:1.

“Da probam sa jedinicom na Liverpul”, zaključila je naša plemenita gošća koju smo upoznali sa činjenicom da je glumica Milena Pavlović Čučilović postala 181. dobitnica u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne. Srpska glumica sastavila je sjajan tiket sa dobrotvornim dobitkom od 208.900, 00 dinara. Milena je pomenutu sumu namenila za Udruženje “Debra” – decu leptire koja boluju od bulozne epidermolize .

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com