kosarka

Nova pobeda Borca u pripremnom periodu, Balkan Botevgrad pao kao žrtva sjajne igre Čačana

Izabranici Marka Marinovića demonstrirali silu protiv Bugara

Ekipa Borca nastavila je pobednički niz u pripremnom periodu, jer je na svom parketu, pred oko 300 vernih navijača, ubedljivo savladala Balkan Botevgrad, sastav koji sa klupe predvodi bivši trener Borca Jovica Arsić. Nakon 40 minuta košarke na semaforu je stajao rezultat 103:76 (33:10; 23:18; 27:20; 20:28).

Šampion KLS lige bolje je otvorio meč, naročito u fazi napada. Borac je igrao lepršavo, sa dosta raznovrsnosti, tako da je bilo milina gledati igru tima iz Čačka. Nakon nekoliko minuta domaćin je uspeo da stekne značajnu prednost od devet poena (13:4), pa je trener Arsić bio primoran da pozove minut odmora. Ali to nije mnogo pomoglo Bugarima, pa je Borac uspeo da pobegne na plus 23  (33:10), što je predstavljalo zaista značajnu prednost.

Kako je krenuo drugi deo duela, Borac je nastavio da radi dobar posao iz prve deonice. Balkan prosto nije imao ideju šta i kako u napadu, a ni odbrana nije funkcionisala na pravi način. Zbog toga je Borac samo povećavao svoju prednost, a išao je do kote 33 (44:11). Dominacija Čačana bila je potpuna.

Uprkos nastojanjima Balkana da u drugom poluvremenu promeni svoju igru, taj posao pokazao se kao jalov. Borac je nastavio da u potpunosti dominira susretom, tako da nije ostavio puno prostora gostima da nešto suštinski promene. Štaviše, domaćin je na momente još više povećava svoj suficit. Sve u svemu, bilo je ovo najbolje izdanje izabranika Marka Marinovića u dosadašnjem delu priprema.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 300. Sudije: Maričić, Stefanović, Petrović.

Borac: Alikadić 21, Šušić 2, Đoković 7, Krsmanović 2, Bumbić, Gavrilović 17, Majstorović 11, Petrović, Kočović 9, Nerandžić 10, Džouns 9, Todorović 4, Čarapić 11.

Balkan Botevgrad: Pašalić 8, Ivkov 7, Kalahan 7, Hristov 3, Minkov 7, Radonjić 8, Marinov 3, Sekulović 11, Vangelov 2, Isankov, Dimitrov 13, Rajić 7.

Nikola Minović