fudbal

Čačanin se vratio u Partizan

Nekadašnji as šampiona Evrope Liverpula i portugalske Benfike Lazar Marković vratio se tamo gde su njegovi fudbalski koreni, u Partizan.

Ovaj momak je u Beograd iz Čačka stigao 2006, a 2011. debitovao je za prvi tim pod Aleksandrom Stanojevićem.

U prvom mandatu u Humskoj, Marković se zadržao dve sezone, postigavši 13 pogodaka na 46 utakmica. To je bilo dovoljno da zapadne za oko sada već tradicionalno „srpskoj” Benfici, pa je za 10 miliona evra prešao u klub iz Lisabona.

Kvalitetna izdanja u dresu portugalskog kluba preporučila su ga evropskim velikanima, pa je trku za njegovim potpisom dobio Liverpul, koji ga je doveo za 20 miliona funti.

Tu je počeo Markovićev sunovrat. Nije se snašao na Ostrvu, pa je ubzo po svom dolasku prosleđen na pozajmice u Fenerbahče, pa u Sporting, pa u Hul, i finalno u Anderleht.

Iako je Marković ostao pri svom lepršavom stilu igre, golovi i asistencije nisu nastavile da teku. U periodu od 2014. do 2018. bivši reprezentativac Srbije postigao je svega 11 pogodaka, tako da je raskid sa Liverpulom bio neizbežan.

Pokušao je njegovu karijeru da oživi Slaviša Jokanović u Fulamu, dovevši ga u „grobarski” ambijent u kome je imao i svog bivšeg saigrača Aleksandra Mitrovića, ali ni to Lakiju nije pomoglo, pa je svojim nezalaganjem na treningu zaradio samo jedan nastup u Londonskom klubu. Otpušten je na kraju sezone, što je i otvorilo vrata za njegov senzacionalni povratak na stadion Partizan.

Šta „grobari” od ove verzije Markovića mogu da očekuju preostaje da vidimo, ali ako on bude bio iole blizu nivoa igre koja mu je zaradila 22 partije za orlove, Partizanovo proleće u Evropi uopšte ne deluje toliko nerealno.