ostalo

Humanitarni tiket u podne: Igor Kolaković tipuje za Školu učenika oštećenog vida “Veljko Radmanović” iz Zemuna

Posle plemenite pobede Milana Ćuluma, odbojkaški trener na Pancere i Lale zabacuje 3+ udicu

Humanitarni tiket u podne: Igor Kolaković tipuje za Školu učenika oštećenog vida “Veljko Radmanović” iz Zemuna

Poslednji dan radne nedelje rezervisan je za gostovanje Igora Kolakovića, odbojkaškog trenera na trenutno na dužnosti selektora Irana. Danas smo ponosni, jer osećamo zadovoljstvo zbog prolaznog tipovanja Milana Ćuluma, fudbalera čačanskog Borca 1926, koji sumu od 80.200 dinara prosledio za štampanje monografije povodom 800. godišnjice manastira Mičeševa. Na talasu tih igračkih emocija, odbojkaški stručnjak bira četiri MOZZART para, na osnovu kojih izlazi na kvotu 11,80 od koje potencijalni dobitak namenjuje Školi učenika oštećenog vida “Veljko Radmanović” iz Zemuna.

Milan Ćulum napunio bateriju „Humanitarnog tiketa“ sa 80.200 dinara namenjenih monografiji manastira Mileševa

Inače, pamtimo Kolakovića i kao trenera Budućnosti iz Podgorice u kojoj je rođen 196. godine, ali i po dugom mandatu na klupi Srbije koji je počeo 2006. godine, a završio se 2015.  Osvojio po jedno zlato i bronzu na Evropskim prvenstvima, jednu bronzu na Svetskom prvenstvu i dva srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi. Dakle, više je nego bogata karijera našeg današnjeg gosta s kojim želimo da nadmašimo do ovoga momenta u MOZZART akciji širokog srca doniranih 13.418.990 dinara, koliko smo ostvarili posredstvom 184 uspešno popunjena listića.

U rumunskim drugoligaškim vodama, sastaju se DAČIJA MIOVENI i METALOGLOBUS. Domaćin je do šestog kola samo jednom remizirao, dao sedam golova i primio samo jedan gol. To je jako bitno reći jer ni Metaloglobus nije loš sa samo dva poraza i tri vezane pobede, na šta treba dodati da je ovaj klub primio pet, a dao devet golova. Inače gosti su dobvili poslednja dva viđanja ovih timova, s tim što je Metaloglobus poslednji puz sa 2:0 slavio na julskom prijateljskom meču.

“Jedinica na Dačiju”.

Idemo do danskih drugoligaških terana, prateći meč HVIDOVRE – SKIVE. Verovatno teška utakmica. I jedni i drugi češće sebi dozvoljavaju X, nego poraz, što je Skive dokazao u prvih sedam kola kroz dve pobede, tri remija i dva poraza. Dobre su im odbrane, a napadi poravnati sa po sedam datih golova. Sve to obećava napetost i natezanje.

“Biram jedinicu”, rekao nam odbojkaški trener koji je igračku karijeru 1979. godine započeo u podgoričkoj Budućnosti, igrao Partizan, da bi tačku na taj deo biografije stavio 1997. na početnoj stanici svog igračkog opusa.

Sledi poslastica, pa recimo samo NEMAČKA na HOLANDIJU. Jedno od najvećih rivalstava u evropskom fudbalu započelo je još pre Velikog rata. Od tada, preko mečeva u Hitlerovo doba i čuvenog finala Mundijala ’74. u Minhenu. Nemci u ovaj kvalifikacioni okršaj ulaze kao favoriti. Zabeležili su sve tri pobede u dosadašnjem toku takmičenja i što je najvažnije Panceri Joakima Leva osvetili su se Holanđanima za debakl u Ligi nacija prošle godine (0:3). Nemačka je u martu u Amsterdamu dobila sa 3:2, golom u 90. minutu.

„Bez čistog tipa, na golove 3+ igra“

Tiket zaključujemo utakmicom ŠKOTSKA – RUSIJA. Nakon Mundijala, o Baćuškama sve najbolje. U Grupi I savladala ih je samo Belgija sa 3:1, a zatim su mleli sve pred sobom. San Marino (9:0), Kazahstan (0:4), a zatim minimalac sa Kiprom. Škotska je sa po 3:0 poražena od kazahstana i Belgije, a dobila je Kipar i San Marino.

„Mislim da igra na 0-2 gola završava posao“, poručio nam je odbojkaški stručnjak koji u malom džepu drži brojna odličja sa odbojkaške scene bivše Jugoslavije, ali i Srbije i Crne Gore, zbog čega zaslužuje da ga nazovemo doajenom ovog sporta na našim prostorima.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN