ostalo

Humanitarni tiket u podne: Mirko Puzović tipuje za Gerontološki centar u Kragujevcu

Bokserska ikona u trećoj kladilačkoj rundi računa na Pancere uz 2&3+ tip

Humanitarni tiket u podne: Mirko Puzović tipuje za Gerontološki centar u Kragujevcu

U podnevnom kladilačkom izazovu, najtrofejniji bokser naših prostora, Mirko Puzović direktom u bradu gađa kvotu 11,38. Poluverter ikona jugoslovenske sportske scene na neodoljiv način znala je da u svoje vreme obraduje naciju uspesima širom sveta, pa se nadamo da će Mirko uspeti da nakautira i pet MOZZART parova kako bi došao do dobitka od 113.800 dinara koje će uz nešto sreće proslediti Gerantološkom centru u Kragujevcu.

Poželimo mu puno sreće, odnosno prolaznu igru, kao što je to pre samo koji dan bilo s Milanom Ćulumom, fudbalerom koji je pogodio sve parove “Humanitarnog tiketa u podne” i došao do dobitka u iznosu od 80.200 dinara. Trenutno smo na cifri od ponosnih 13.418.990 MOZZART dinara, pa puštamo ragujevačku i svetsku boksersku legendu u ring kvalifikacija za EURO 2020.

Gong prvog para, u Mirkovom slučaju vodi nas na utakmicu RUSIJA – KAZAHSTAN. Rusija ima idealnu priliku da izbaci Kazahstan iz svake kombinacije za drugo mesto i verujemo da će to uspeti da učine. Domaćin je vezao četiri pobede u kvalifikacijama, među kojima je bila i jedna upravo nad ovim rivalom u Astani, kada je bilo 4:0 za Zbornaju.

“Kombinujem 1-1&2+”, reče Puzović, nekadašnji trostruki prvak ne samo Jugoslavije, već i Balkanana iz Pule 1981. godine, Burse već naredne sezone i Sofije 1985.

Idemo na utakmicu POLJSKA – AUSTRIJA. Okršaj dve vodeće selekcije iz grupe G. Poljaci moraju da se vade, pošto su doživeli neprijatnost na gostovanju Slovniji, pa sada moraju da čuvaju prvo mesto. Austrija je nakon dva startna poraza vezala tri pobede, a od Poljske je izgubila u Beču na startu kvalifikacija sa 1:0.

“Igram GG”

U trećoj kladilačkoj rundi igramo na meč S. IRSKA – NEMAČKA. Severna Irska je jedina selekcija u grupi C što joj daje značajnu dozu samopouzdanja pred okršaj sa Nemcima, koji poljuljani stižu u Belfast, nakon neprijatnog poraza od Holandije na svom terenu. Poslednji put kada su gostovali u ovom gradu, Nemci su lagano preslišali domaćina. To se dogodilo u kvalifikacijama za SP u Rusiji pre dve godine kada je bilo 3:1 za Pancere.

„Kombinujem 2&3+ za kvotu 1,75“.

Odmah prelazimo na utakmicu ŠKOTSKA – BELGIJA. Gostujuća Belgija je neprikosnovena u ovoj grupi, dok je Škotska svoje šanse umanjila sa dva vezana poraza, od kijih je prvi bio upravo od Belgije u Briselu (0:3). Tada je bilo jasno da je razlika između ove dve selekcije prilično velika, pa neće biti iznenađenje ukoliko Crveni đavoli stignu do još jedne lagane pobede nad ovim protivnikom.

„Odlučujem se za dvojku na Belgijance“.

U poslednjoj, petoj rundi Mirka Puzovića, bavimo se mečom ESTONIJA – HOLANDIJA. Holanđani su odigrali sjanjno protiv Nemačke u Hamburgu, pa Estonija objektivno nema šanse da dođe do pozitivnog rezultata u ovom meču. Holanđani su izuzetno motivisani, jer ih pobeda dovodi u odličnu situaciju pred nastavak kvalifikacija. Estonija nema bod u kvalifikacijama, ali je poslednji put u Talinu (septembar 2013. godine) osvojila bod u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (2:2).

„Za kraj igram 3+“, zaključio je Puzović o kome ćemo u nastavku teksta izneti još  interesantnih informacija, kako bi mlađe generacije saznale zbog čega je bivša Jugoslavija prosto ludela za rukavicama boksera iz tabora kragujevačkog Radničkog.

Pošto smo već neke informacije naveli, recimo da je Mirko bio i trostruki prvak Balkana (1981. Pula, 1982. Bursa i 1985. Sofija), treći na Mediteranskim igrama (1983. Kazablanka), te dva puta drugoplasirani na Evropskim prvenstvima u amaterskom boksu. Na svetskim prvenstvima u amaterskom boksu dva puta je bio trećeplasirani (1982. Minhen, 1986. Rino).

Puzovićev najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje na OI 1984. u Los Anđelesu, kada je posle tri pobede u polufinalu izgubio od kasnijeg osvajača zlatne medalje Amerikanca Džerija Pejdža.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN