atletika

Čačanski polumaraton u nedelju(video)

Na ovogodišnji prvi Čačanski polumaraton 15. septembra prijavilo se više od 700 takmičara, a prema najavama organizatora, dolazak je potvrdio i jedan broj atletičara iz evropskih zemalja.

Prvi čačanski polumaraton imaće tri glavne trke, a pored prvaka učestvovaće i osobe sa smetnjama u razvoju.

— Imaćemo dve uvertirne trke, trka đaka prvaka i osoba sa invaliditetom, i u 10 časova je start trke na 5, 10 i 21 kilometar. Sutra se završava prijavljivanje takmičara, a do danas imamo preko 700 prijavljenih.  Prvi Čačanski olumaraton ima jasnu poruku, promovisanje zdravih stilova života i trčanje, što potvrđuje i slogan Ka zdravlju se ne šeta ka zdravlju se trči — rekao je Ivan Čvrkić, predsednik organizacionog odbora Čačanskog polumaratona

Promoterka prvog Čačanskog polumaratona je atletičarka Ivana Ilić, velika nada čačanske i srpske atletike.

 Velika je čast što sam promoterka Čačanskog polumaratona. Takoše, ovo je i velika čast za naš klub AK ČAAK jer smo organizatori jednog ovako velikog sportskog događaja koji na najbolji mogućinačin promoviše atletiku. Pozivam sugrađane da dođu i da podrže sve učesnike — rekla je Ivana.

— Atletika u Čačku ima perpsketivu i lepu budućnost. U toku je rekonstrukcija atletske staze a grad će nastaviti da podržava ovakve događaje kao i rad atletskih klubova. Pozivam sugrađane da učestvuju u trci i da pozdrave sve učesnike trka — rekla je zamenica gradonačelnika Milica Dačić.

Predsednik organizacionog odbora Ivan Čvrkić, najavio je da će na polumaratonu učestvovati i takmičari iz Norveške, Italije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Francuske i bivših jugoslovenskih republika.

Zbog polumaratona, u nedelju će centralne gradske ulice biti zatvorene za saobraćaj od 9 do 13 časova.

Organizatori Čačanskog polumaratona su Udruženje Čačana u Čačku u saradnji sa lokalnom samoupravom, AK ČAAK i Atletskim savezom Srbije.