atletika

Radovi na atletskoj stazi biće završeni u novembru(video)

U toku je rekonstrukcija, izgradnja i dogradnja atletskog stadiona u Čačku, za šta je grad opredelio 70.000.000 dinara, a očekuje se da kompletni radovi budu završeni početkom novembra.

Po prvi put ćemo moderan, savremen atletski stadion, na kom će moći da se održavaju i međunarodna takmičenja. Naša želja jeste da ulažemo u infrastrukturu i stvorimo uslove za sve mlade sportiste i decu da na vežbaju, a rezultati će doći nakon toga”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, radovi podrazumevaju uređenje kišne kanalizacije, drenažu, uređenje ivičnjaka, postavljanje betona, asfalta i tartan podloge.

Biće osam trkačkih staza sa svim ostalim sadržajima neophodnim za međunarodna takmičenja, bacanje kugle, koplja, skok u dalj”, naglasio je Todroović.

Todorović je rekao da su brojne generacije Čačana vežbale na ovom atletskom stadionu i da su postizale velike uspehe.

Direktor Sportskog centra “Mladost” Miloš Stevanić kaže da je prilikom postavljanja tartan podloge važno da temperature u tom trenutku budu iznad deset stepeni, kako bi sve bilo kvalitetno odrađeno.

Sigurno da je ovo jedan od najvažnijih projekata sto se tiče SC Mladost, jer pored gradskog bazena, ovo je srce naše firme i nadam se da će građani dati doprinos da se staza očuva”, rekao je Stevanić.

Mlada atletičarka Ivana Ilić, izjavila je da je vežbanje na dosadašnjoj stazi bilo teško zbog velikog broja rupa, ali se nada da će ubuduće to biti znatno lakše.

Za Ivanu sada sledi pripremni period do januara, kada kreću dvoranska prvenstva.

Tu bih volela da oborim državni rekord i uzmem medalju na Balkanskom prvenstvu, a što se tiče sezone na otvorenom očekuje me Svetsko prvenstvo u Keniji”, zaključila je Ilić.