ostalo

Humanitarni tiket u podne: Uroš Kovačević tipuje za Uniju osoba sa invaliditetom, Kraljevo

Najbolji igrač poslednjeg Evropskog prvenstva cilja plemeniti dobitak od preko 200.000, 00 dinara

Humanitarni tiket u podne: Uroš Kovačević tipuje za Uniju osoba sa invaliditetom, Kraljevo

Uroš Kovačević je zlatni srpski odbojkaš, reprezentativac, koji će otvoriti novu radnu sedmicu za dobrotvornu akciju kompanije MOZZART „Humanitarni tiket u podne“. Rođen je 1993. godine u Kraljevu, tako da je i odbojku počeo da igra u kraljevačkoj Ribnici. Posle sedam godina provedenih u ovom klubu, 2010. godine prelazi u Volej iz Ljubljane, a potom i u Kasa Modenu i Blu volej iz Verone.

Nastupao je za kadetsku reprezentaciju Srbije sa kojom je 2011. godine osvojio Evropsko i Svetsko prvenstvo. Na oba takmičenja je bio proglašen za najkorisnijeg igrača. Kao junior je na Svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju, ali je iste godine počeo da igra u seniorskoj reprezentaciji Srbije sa kojom je na Evropskom prvenstvu izborio trofej. Nosilac je nagrade najboljeg srpskog sportiste koju su mu dodelili Olimpijski komitet Srbije, kao i sportski list „Sport“. Pre neki dan sa saigračima iz reprezentacije je obradovao naciju. Srpska odbojkaška reprezentacija je po treći put postala šampion na Starom kontinentu. Uz zlatnu medalju Uroš je u Srbiju doneo nagradu za najboljeg igrača Evrope. Postao je MVP šampionata čije je finale održano u Parizu. Pre toga je postao prvak Azije, ali i prvak sveta sa Trentinom.

Pre nego što ode u Trento, i zajedno sa reprezentativnim saigračem Srećkom Lisincem posveti se klupskim obavezama,  Uroš Kovačević, u dobrotvornoj akciji Mozzarta najavljuje i nove trofeje.

Mlad sam, da posluži zdravlje, valjda će biti još trofeja, sreće, radosti, za sve nas. Evo, sad sam izabran za MVP igrača prvenstva, međutim, to je zasluga cele ekspedicije. Zaslužili smo zlato, a bilo bi pošteno i da je neki saigrač dobio priznanje za najboljeg igrača prvenstva. Posle svega smo neizmerno srećni, ali svi se okrećemo obavezama u klubovima. Trento je veliki klub i Lisinac i ja idemo na nove medalje ”, kazao je Uroš i prešao na dobrotvorno tipovanje.

Krenuli smo od Cvajte, OSNABRIK – BILEFELD. Armenija je u vrhu tabele, domaći blizu sredine, a imaju dve pobede u dosadašnjem delu sezone. Bilefeld je sjajno startovao, uglavnom je beležio pobede, ali je poražen u poslednjem meču. Gosti imaju najubedljiviju pobedu nad rivalom od 5:0, ali i bolji skor, 2:6:8.
“Očekujem minimum gol u prvom i makar dva pogotka u drugom poluvremenu”.

Još jedna utakmica sa drugoligaških terena, sad francuskih, ORLEAN – LANS. Gosti su pri vrhu tabele sa deset bodova više od rivala. Orlean je u Ligi 2, u poslednje tri meča, imao dva remija i trijumf. Lans ima četiri pobede i nerešen ishod iz pet poslednjih duela. U međusobnim okršajima nije bilo remija, skor je 3:0:4.
“Kombinacija iks, dva uz tri plus”.

Humanitarni tiket zaključujemo na Ostrvu, BOLTON – BLEKPUL. Bolton je baš potonuo, kažnjen je sa minus 12 bodova, ubedljivo je poslednji, bez poraza sa tri remija. Gosti imaju učinak od 5:4:2, sa poslednje dve pobede i remijem. Istorijski gledano skor je 3:6:2.
“Neka bude minimum četiri gola”, konstatovao je Kovačević koji je za rubriku  “Pet na pet” kazao.

“Svojevremeno igrao sam sve sportove i bio baš dobar u košarci, tenisu…Pored moje kuće bio je teniski teren na kome sam svakog dana provodio po sedam, osam sati, ali porodična tradicija je presudila. Tata, stričevi, braća Nikola i Savo su bili odbojkaši pa sam i ja otišao u OK Ribnica. I tako je počelo. Naravno, zavoleo sam sve članove iz generacije koja je osvojila zlato u Sidneju. Zbog tih momaka se treniralo, a ako moram nekog da izdvojim neka budu Goran Kvisko Vujević i Ivan Miljković”.

MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne kao i kompanijsko društveno odgovorno poslovanje ove nedelje podržaće plemeniti kladioci: reditelj Gorčin Stojanović, košarkaški trener Saša Obradović, odbojkaški trener Daragan Kobiljski, doktor srpske književnosti Filološkog fakulteta BU Monja Jović, selektor kadetske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović i televizijska voditeljka Maja Nikolić Japundža.

Đurđe MEČANIN/Miloš MiliĆ

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com