odbojka

Odličan nastup odbojkašica Borca na turniru u Italiji

 Odbojkaški klub Borac je od 4. do 6.oktobra učestvovao na međunarodnom turniru u Torinu. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa u pionirskoj konkurenciji.

Pored našeg Borca koji je učestvovao sa tri ekipe i ekipe Barselone na turniru je učestvovalo i osam najboljih Italijanskih ekipa. Svaka ekipa na turniru je odigrala po 6 utakmica što je bilo veoma naporno, ali sa druge strane i veliko iskustvo za sve ekipe.

Selekcija OK Borac koja je osvojila treće mesto na turniru

Posle velike borbe i nesrećno izgubljenog polufinala najbolja selekcija Borca smogla je snage, kako fizičke tako i mentalne, i posle velikog preokreta pobedila odličnu italijansku ekipu se 2:1.

– Pred prepunim tribinama koje su bile uz nas napravljen je istorijski uspeh, jer vratiti se sa medaljom iz Italije koja je neprikosnovena u mlađim kategorijama u Evropi i svetu je fenomenalan rezultat. Pored odličnog rezultata naša deca su dobila pohvale od svih prisutnih za ponašanje, borbu i način na koji su predstavljali Srbiju, a Vanja Gobeljić je proglašena za najboljeg napadača na turniru. Trenutak kada je pred prepunim tribinama intonirana himna Srbije ostaće zauvek urezan u našim srcima, to se rečima ne može opisati – kažu u OK Borac.

Vanja Gobeljić najbolji napadač na turniru

Čačanski klub zahvalio se domaćinima iz OK Involej koji su na izvanredan način organizovali turnir, izrazivši nadu da će ih na pravi način ugostiti na turniru u gradu na Moravi.

– Dugujemo zahvalnost i gradu Čačku, roditeljima i svima koji su pomogli da deci omogućimo ovo nezaboravno putovanje jer ona to svakako zaslužuju. OK Borac će se truditi da učestvuje na što više međunarodnih turnira jer je to neprocenjivo iskustvo za sve, a prvi sledeći je početkom januara u Ljubljani iz koje smo se prošle godine vratili sa zlatom. Nastavljamo dalje, jer izazovi tek predstoje – ističu u OK Borac.