ostalo

Humanitarni tiket u podne: Monja Jović tipuje za BELhospice – Centar za palijativno zbrinjavanje

Doktor srpske književnosti očekuje plemeniti dobitak od 152.000, 00 dinara

Humanitarni tiket u podne: Monja Jović tipuje za BELhospice – Centar za palijativno zbrinjavanje

Današnja MOZZARTOVA  učesnica Humanitarnog tiketa u podne (1219. po redu), koja je podržala kompanijsko društveno odgovorno poslovanje, jeste Monja Jović. Rođena je 1977. godine u Zagrebu. Hrvatsku je zbog rata napustila 1991. godine. U Beogradu je, nakon završenog Odseka za klasične jezike Filološke gimnazije, upisala grupu za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu. Doktorirala je na istom fakultetu sa temom “Utopija i distopija u srpskoj prozi druge polovine dvadesetog veka”.

Autor je i jedan od producenata za dugometražni igrani film “Iscelјenje” (2014), koji je osvajao nagrade na stranim i domaćim festivalima, a među kojima se izdvajaju “Zlatni vitez” za najbolji film i nagrada žirija FEST – a u katerogoriji programa “Srpski film”. Jedan je od pokretača projekta Usmena istorija stradanja civilau NDH – Zaveštanje. Pored video – arhive, koja sadrži više od 450 sati svedočenja, rezultat projekta je i dugometražni dokumentarni film „Zaveštanje“, jedinstven filmski spomenik sastavlјen isklјučivo od snimlјenih svedočenja preživelih.

I današnjeg dobrotvornog kladioca dodatno smo upoznali sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem. Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, sa poslednjim dobitnim tiketom, popela se na fantastičnih 13.438.990, 00 dinara. Da bi naša kompanija uputila još jednu donaciju potrebno je da se slože sledeće kockice u kvalifikacionim duelima za sledeći EURO:

ČEŠKA – ENGLESKA je kao prvi par na dobrotvornom tiketu. Gordi albion ima maksimalan učinak u grupi “A”. Česi imaju tri boda manje, ali i utakmicu više. Domaći su dva puta savladali Crnu Goru sa po 3:0. Englezi imaju tri pobede u nizu I bolji međusobni skor sa večerašnjim rivalom, 0:1:1. Na poslednjem okršaju dali su Česima pet komada.
“Neka bude tri plus”.

Prelazimo na ISLAND koji će domaći ugostiti FRANCUSKU. Trikolori imaju bolju statistiku, 0:4:8, uz najubedljiviju pobedu od 4:0. Islanđani u grupi “H” imaju tri boda manje od rivala. Francuska ima gol razliku 19:4, uz četiri poslednje pobede između kojih se smestio poraz od Turske. Island je izgubio od Francuza, potom dobio tri meča, pa doživeo poraz od Albanije, 4:2.
Verujem u Francuze, dvojka, sa tri i više pogodaka“.

Prelazimo na treću utakmicu u kojoj se sastaju, gore pomenute reprezentacije, TURSKE i ALBANIJE. Turci su trenutni lideri u grupi, a Albanci su bez remija, po tri poraza i pobede. Turska ima skor od sedam pobeda i jednog poraza na poslednjih osam mečeva. Albanija je “tukla” Island sa 4:2. Istorijski gledano međusobni skor je 5:1:2.
“Prelaz iz jedan u jedan”.

I za kraj plemenitog listića CRNA GORA – BUGARSKA. Bugari su pobedili Sokolove sa 4:1, a međusobni skor glasi 1:3:1. Rivali imaju po dva remija odnosno po dva poena. U prijateljskoj proveri Crnogorci su pobedili Mađare, Irci su bili bolji od Bugara. Gosti su deblji kraj izvukli na tri poslednje kvalifikacione utakmice.
“Očekujem minimum po gol u obe mreže”, konstatovala je Monja Jović o kojoj dodajemo.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Monje Jović  dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja dece sa smetnjama u fizičkom I psihičkom razvoju “Neven”, Prnjavor.Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

PišuĐurđe MEČANIN/Miloš Milić
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com