kosarka

Borac i dalje bez poraza, skalp uzet komšijama iz Užica

Čačani protiv Slobode ostvarili treću pobedu u KLS-u

Košarkaši Borca su uspeli da pred svojim navijačima, kojih je bilo oko 1.000, upišu nova dva boda u KLS ligi, tako što su savladali užičku Slobodu. Nakon 40 minuta velike borbe, u kojoj su Čačani morali dobro da oznoje dresove, na semaforu dvorane Borca kraj Morave stajao je rezultat 86:81(19:24; 26:21; 24:17; 17:19). Novom pobedom ekipa trenera Marinovića je nastavila niz trijumfa u ovoj sezoni, a na oba fronta u kojima je uzela učešće.

Mimo svih očekivanjima, Sloboda bolje otvara meč. Iako je Borac nakon tri minuta malo stabilizovao svoje redove, Užičani nisu posustajali, osokoljeni dobrim početkom. Čak su u jednom trenutku poveli sa osam koševa razlike (10:18). U tim momentima samo je kapiten Čarapić uspevao da dostojno parira rivalu, ubacivši 13 poena. Zbog slabe igre svog tima trener Marinović bio je primoran da zatraži minut odmora, kako bi posavetovao svoje igrače. Iako se Borac malo probudio, do isteka prvog kvartala Sloboda je na mišiće uspela da zadrži prednost.

Tek što je krenuo drugi deo igre, Sloboda je nastavila da radi dobar posao, čuvajući suficit. Međutim, kada je Alikadić pogodio za tri, uz dodatno bacanje, domaćin se trgao. Odmah je usledila i podrška sa tribina, tako da se igra Borca malo poboljšala, pa je uspeo da izjednači (28:28). Ipak, očekivani pad u igri Slobode nije se desio, pa su Užičani ponovo otišli na plus šest (32:38). Ali onda je Borac uzvratio istom merom, pa je nakon trojke Čarapića posle dužeg vremena vodio (43:42). Na poluvreme timovi su otišli poravnatog rezultata, što je, kada se uzme u obzir prvo poluvreme, možda i najrealniji rezultat.

Baš poput početka meča, i treću četvrtinu ekipe su krenule prilično jednakih snaga. Užičani su junački odolevali favorizovanom domaćinu, na čemu im treba odati priznanje. Čak ni uz pomoć bučne čačanske publike Borac nije uspevao da slomi otpor Slobode. Iako je vodio, prenost je bila zanemarljiva. Međutim, kada je Čarapić pogodio sa distance, atmosfera u hali je dodatno uzavrela, što je stimulisalo domaće igrače. A kada je Borac dodao gas, stanje na parketu munjevito se promenilo. Čačani su polako, ali sigurno, uvećavali svoj suficit. Nakon trojke Đokovića, uz zvuk sirene za kraj trećeg dela igre, domaćin je imao do tada maksimalnih plus 7 (69:62).

Kako je završio treću, Đoković je započeo četvrtu deonicu – pogotkom za tri. Na taj način je Borac po prvi put imao dvocifrenu prednost (72:62). Ali na volšeban način Sloboda vezuje sedam poena, tako se vrativši u život. Pokazali su se Užičani kao tvrd orah. Predvođeni triom Simić – Kutlešić – Nikolić zadavali su Borcu silnu glavobolju. Kako Borac nije uspevao da slomi otpor Slobode, publika je shvatila da je đavo odneo šalu, pa je pojačala intezitet navijanja. Nošeni hukom sa tribina domaći igrači su prikupili poslednje atome snage, pa su uspeli da u veoma neizvesnoj i napetoj završnici ostvare pobedu. Nije bilo lako, ali je na kraju presudio kvalitet Borca, kao i mirnoća domaćih igrača na liniji slobodnih bacanja u samoj završnici.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000 Sudije: Glišić, Mrdak, Dašić.

Borac: Alikadić 6, Popović, Šušić, Đoković 16, Krsmanović, Gavrilović 2, Majstorović 12, Kočović 2, Nerandžić 10, Džouns 13, Todorović 6, Čarapić 19.

Sloboda: Foster 4, Simić 17, Siles 7, Tadić 5, Kulešić 16, Aksentijević, Nikolić 22, Marić, Krstić, Matović, Đorđević 6, Ćubić 4.

Nikola Minović