ostalo

PET NA PET – Bojan Popović: Sale Nacionale bio je moj dečački uzor

Osvajač srebrne medalje na EP u Poljskoj trenutno više voli da ga prijatelji pozovu na fudbal nego na basket

PET NA PET - Bojan Popović: Sale Nacionale bio je moj dečački uzor

Košarkašku karijeru započeo je u redovima Pantera iz Železnika. Sa FMP – om je stigao do prstena na Jadranu i dva Kupa Koraća. Trofejni niz nastavio je u moskovskom Dinamu osvojivši ULEB kup. Potom je pokorio Rumuniju, Bugarsku, a sa reprezentacijom stigao je do zlata na Univerzijadi, srebra na kontinentalnom prvenstvu. Igrao je za Unikahu, Efes, Partizan, Zvezdu, Trefl…

U nedelju će odigrati MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne sa verom da će listić “proći” i da će naša kompanija donirati NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja obolele od raka.

Danas Bojan Popović odgovara na pet pitanja Mozzart Sporta.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?
“Kao sasvim mali dečak išao sam na plivanje. Potom sam zavoleo košarku i ona je postala sastavni deo moga života. Obožavao sam i obožavam fudbal tako da sad igram fudbal u balonu. Iskreno, radije sa prijateljima odlazim na fudbal nego na basket. Više se obradujem pozivu za fudbal”.

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“Uzor mi je bio Aleksandar Saša Đorđević”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Simpatizer sam Zvezde, ali se, što bi deca rekla ‘ne ložim’ se kao nekada. Tata je Partizanovac, a zašto nas je vodio na Zvezdine fudbalske utakmice ni sad nisam siguran”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Bilo je više događaja, ali izdvajam dva. Utakmicu u finalu Kupa Radivoja Koraća iz 2005 . godine sa FMP – om. Drugi meč je finale ULEB kupa sa Dinamom”.

5.Životni i sportski moto?
“Rad, upornost, istrajnost se isplate kako u životu, tako i u sportu”

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Bundeslige, KELN – HOFENHAJM. Jarčevi su u crvenoj zoni sa deset bodova manje od rivala. Gosti na megdan stižu sa uzastopnih pet trijumfa. Domaći će pokušati da prekinu niz od tri poraza. U meč ulaze sa nešto boljim skorom, 8:6:7, uz najubedljiviju pobedu od 5:1, ali su imali brodolom od 6:0.

“ Probajte sa igrom gol, gol, tri plus”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
FOTO: MN Press
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com