ostalo

Veliki uspeh čačanskog kluba

Na prvenstvu Srbije Jka Shotokan federacije, održanom 17. novembra u hali sportova u Trsteniku karatisti „Pobednik 032“ ostavarili su odlične rezultate. Četiri predstavnika kluba, nastupalo je u katama i borbama, i osvojili 9 odličja, i to: Jovana Zimonjić, uspela je da u starijoj uzrasnoj kategoriji, uz tešku konkurenciju izbori srebrnu medalju u borbama, a u svojoj uzrasnoj kategoriji zlatnu medalju u borbama i srebrnu u katama. Njena mlađa sestra, inače veoma perspektivan takmičar Jana Zimonjić, osvojila je tri zlatne medalje i time postala trostruki prvak države u tri discipline, katama, dogovorenom sparingu i borbama, koje je inače radila u starijoj kategoriji, obzirom da Jana ima samo 7 godina.

Luka Mladenović, koji je inače proglašen za najboljeg takmičara kluba sezone 2018/19 godine, i ovaj put je potvrdio uspeh, osvojivši dve zlatne medalje i to u katama i borbama. Suzana Jerinić, inače „najsvežiji“ takmičar i definitivno budući borac, uspela je da u neverovatno teškoj konkurenciji izbori zlatnu medalju u borbama, i peto mesto u katama. Suzana na veliko iznenađenje svih prisutnih, iako nesportskim gestom suparnice i jakim udarcem koji je zadobila u finalnoj borbi, nije htela da odustane i završila je borbu na najbolji mogući način. Sportski i viteški, čemu je naš klub uvek i težio, udarcem koji ni većina majstora ne bi umela da izvede i pored povrede izvojevala pobedu.

Član Karate kluba „Pobednik 032“ Jovana Zimonjić, predstavljaće naš klub i Jka Shotokan federaciju na najvećem nacionalnom karate takmičenju koje će okupiti „najbolje medju najboljima“ u srpskom karate sportu u organizaciji Srpske karate konfederacije koje će se održati 14.12.2019 u Kruševcu.

Na kvalifikacijama za ovo takmičenje nastupalo je preko 450 karate klubova sa oko 20.000 karatista, a samo najuspešniji predstavnici na tim šampionatima, stekli su pravo da nastupe na prvenstvu Srbije SKK, što čini ovo prestižno takmičenje jednim od najvećih nacionalnih takmičenja u srpskom sportu uopšte.

— Ovo je veliki uspeh kako za naš klub, tako i za Čačak. Moji „Pobednici“ svakim novim takmičenjem pokazuju da naš klub s razlogom nosi ovo ime. Za mene kao trenera ovo je dodatna motivacija da budemo još bolji i uspešniji. Svim svojim takmičarima, kao i roditeljima bez čije pomoći i podrške ne bismo mogli da odemo na takmičenje ovom prilikom bih se zahvalila i dodala da sam izuzetno ponosna na njih i njihov uspeh. Nadam se da će Ministarstvo omladine i sporta, kao i naš grad imati malo više sluha za naše sportiste, kao i da srpski karate može i trebalo bi funkcionisati u okviru jedne krovne organizacije, i ujedno molba da nam u tome pomognu — kaže trener Marija Petković.