ostalo

Uroš Tripković: Igor Kokoškov je pravi izbor za mesto selektora

Poznati košarkaš koji živi na relaciji Čačak – Beograd posvetio se proizvodnji borovnica!

Reprezentativac Uroš Tripković otvario je 47. obnovljeno košarkaško igralište, čuvenu čačansku Sokolanu, u MOZZARTOVOJ akciji “100 terena za jednu igru”. MOZZART je do sad obnovio i svečano otvorio 82 terena.

Poznati košarkaš, poreklom iz Čačka, je zvezdane igračke trenutke doživeo u beogradskom Partizanu. Igrao je još za Huventud, Malagu, Fenerbahče… Ovaj sjajni srpski reprezentativac pokazao je i još jednu izuzetnu važnu osobinu, a to je humanost.

U dobrotvornoj akciji kompanije MOZZART pod nazivom „Humanitarni tiket u podne“, Uroš je sastavio dobitni tiket u iznosu od 170.067, 00 dinara koji je po njegovo želji naša kompanija donirala SOS – u Dečjem selu iz Kraljeva.

Novi susret sa Urošem, sad u jednoj sportskoj teretani gde je vežbao, i nova prilika za blic intervju za MOZZART SPORT.

Da li imate vremena za praćenje košarkaških dešavanja?

“Vremena imam, ali trenutno sam se malo ‘isključio’ od pomnog praćenja sportskih događaja. Ipak, pratim koliko da ostanem informisan”.

Šta mislite o trenutnim igrama vašeg Partizana?

“Crno – beli su odlično krenuli pa su ispali iz ritma. Utisak je da se vraćaju na pravi kolosek”.

Isto pitanje, ali za rivalski tabor?

“Neki problem postoji. Zamenjen je trener, igrači nisu u pravoj formi. Angažovan je Dragan Šakota. Sigurno su navijači, ali i ljudi iz samog kluba imali daleko veća očekivanja. Vreme će pokazati”.

Kako ocenjujete dosadašnji učinak ABA ligaša?

“Prijatno su iznenadili Primorska, FMP…Lepo je da se pojavi neki klub na Jadranu poput ekipe iz Kopra. FMP imam lad sastav, lepo im ide, ali je još rano za definitivne prognoze”.

Rang ispod je ABA 2 i čačanski Borac u kome ste ponikli. Čačanima dobro ide?

Jedan poraz u oba takmičenja ABA 2 i KLS – u. Drago mi je zbog Marka Marinovića. Dobar sam drugar sa Malinom, ide u pravom smeru”.

Vi trenerske ambicije nemate?

“Trenerske, apsolutno ne”.

Evroliga, našem Željku Obradoviću ekipa trenutno nije u formi, Šta očekujete od Fenera?

“Žoc je toliko toga osvojio, ali povrede, slabija forma igrača sve to utiče na rezultate. Bitno je da vrate formu i prođu u narednu rundu, a potom Želimir je majstor za takve mečeve. Veliki je taktičar”.

Real ili Barselna?

“Barsa je dovela Mirotića. Ponovo su veći budžeti evropskih klubova…Kari Pešić ima velike šanse sa Barselonom, ali opet je vreme sudija”.

Srbi u NBA ligi?

“Uf, ohladio sam se, rekli ste par pitanja, moram da treniram”, našalio se Tripković, pa nastavio.”Srećan sam zbog Bogdana i Bjelice. Jokić je već tri godine u ritmu. Videćemo ko će moći da igra u kvalifikacijama za OI”.

Igor Kokoškov pravi izbor za čelo Orlova?

“Nisam trenirao ili sarađivao sa novim trenerom reprezentacije. Siguran sam da je učinjen pravi potez. Miran, staložen, znalac…Kokoškov će uklopiti sjajne individualce koje imamo u tim”.

Duži niz godina se bavite voćarstvom?

“Ušao sam u tu priču koja ima svoj tok. Opet je factor vreme i za moje zasade borovnice. Dosta košarkaša pliva u voćarskim vodama, Savan ima dunje, Krle destileriju, Kosta trešnje, Miloje jabuke…Očekujem da u svojim biznisima uspemo kao na parketu”, zaključio je Uroš Tripković koji se nakon intervjua ponovo okrenuo vežbanju u SportAgori.

Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com