kosarka

Dule Radović uzeo “skalp“ ABA 2 ligašima, Kolubara nadomak Superlige

Poslednje utakmice domaće košarkaške lige donele su i par iznenađenja. U dvorani kraj Morave, Zlatibor je naneo poraz Borcu, a Kolubara je slavila nad Dinamikom. Tim iz Lazareca, nakon što je “uzeo skalp” Novom Pazaru, isto je ponovio sa još jednom članom ABA 2 lige.

Trener Dušan Radović koji predvodi klub iz Lazarevca smatra da je svežina njegovih izabranika donela konačnu prevagu u poslednjoj četvrtini utakmice.

– Otputovali smo u Beograd sa željom da odigramo dobru utakmicu. Nismo baš očekivali trijumf, ali po prikazanoj igri i zalaganju igrača pobeda je zaslužena. Utakmicu smo dobro otvorili, što najčešće činimo. Dinamik je preveo u nastavku meča, ali imali smo svežinu, snagu, koje su uz dobru taktiku donele pobedu u četvrtom kvartalu, uz konačni trijumf – ističe trener Kolubare Radović.

Vaš tim beleži sjajne rezultate u nastavku KLS.

– Imamo sedam pobeda, uz jedan poraz i mislim da je to najbolji učinak u drugom delu prvenstva. Eto, Borac koji nije imao poraz, doživeo je dva neuspeha. Igramo lepu košarku, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, i izboriti plasman u Superligu.

Preuzeli ste klub kad je bio u zoni ispadanja. U međuvremenu, očigledno su skočile ambicije.

– Kad sam došao u Lazarevac razgovarali smo o očuvanju ranga. Tačnije, da izborimo opstanak. Sad imamo ogromne šanse da izborimo učešće u Superligi. To bi bio veliki uspeh za tim i klub. Navijači iz Lazarevca, nadam se, moći će da gledaju ABA ligaše.

U klubu ste naišli na pravi prijem.

– Uprava se angažuje da imamo optimalne uslove za rad. Igrači se maksimalno zalažu i trude. Sve u svemu, nemam zamerki i u potpunosti sam zadovoljan radom ekipe. Kolubara je stabilan član KLS.

U timu imate dvojicu stranaca.

– Amerikanci su doneli svežinu, rezultate… Pen Brendon je jedan od najboljih strelaca lige. Prevashodno su dobri ljudi, potom igrači, njihovo angažovanje je pravi potez Kolubare.

Planovi za naredni period…

– Razmišljam samo o preostalih šest kola i utakmicama u Superligi, ako je izborimo.

Čačani su iznenadili porazima od Tamiša i Zlatibora.

– Bez obzira na poraze Borac je kandidat broj jedan za prvu poziciju u KLS-u. Borac ima kvalitetne igrače, znatno bolje nego rivali, tako da ga vidim i kao najboljeg u ABA 2 takmičenju.

Mornar je slavio u Baru. Dakle, očekivanja u ABA ligi.

– U poslednja tri kola donosi se odluka. Teško je predvideti šta će se dešavati. Prve dve pozicije rezervisane su za Partizan i Budućnost. Sad se očekuju borbe za pozicije tri i četiri. Mornar nije iznenađenje, ulaganje je bilo veliko, a sastavili su strašan tim. Moj bivši trener Pavićević, sa Đolom, dobro radi posao. Velike su šanse da uđu među četiri. Cedevita je prelaskom u Ljubljanu nešto izgubila. Ipak je Zagreb bio grad košarke.

Kad govorimo o Evroligi misli su najviše usmerene na Željkov Fener. Često ste na vezi sa Obradovićevim asistentom Vladom Androićem.

– Fenerbahče će ući u osam najboljih ekipa. Ipak, prednost i najveće šanse dajem Realu. Poštujem Barsu, Makabi, Efes… Pobednik se odlučuje na fajnal – foru, u dva meča, presuđuje trenutna inspiracija, ali mislim da je Real broj jedan – zaključuje Dule Radović. koji sa Kolubarom, nakon Kupa Koraća, dočekuje Slobodu.