kosarka

Unikaha ne računa na Avramovića

Srpski reprezentativac nije u planovima Luisa Kazimira

Unikaha ne računa na Avramovića

Nikola Radičević je napustio Mursiju, Danilo Anđušić produžio saradnju sa Buržom, a Aleksa Avramović će po svemu sudeći morati da potraži novu sredinu. Pauza uslovljena pandemijom COVID-19 dovela je do najavljenih promena na košarkaškom tržištu za srpske košarkaše, a poslednji među njima je levoruki šuter Unikahe.

Naime, u Španiji se zavrtela priča da Unikaha definitivno ne računa na Avramovića i da on praktično već sada može da potraži novu sredinu. Sve u ovom trenutku zavisi od toga da li će trener Luis Kazimiro ostati u Unikahi, jer je on glavna prepreka za Avramovićev ostanak u Malagi. Pošto je klupska uprava zadovoljna radom iskusnog stručnjaka, izvesno je da će Avramović morati da potraži novu sredinu, jer je konkurencija na njegovoj poziciji prilčno jaka uz Darija Brizuelu i Aksela Butelja, dok su u opticaju još i Fransis Alonso, te igrači iz klupskog pogona. Španski Diario Sur objavio je da je Unikaha već obavila razgovor s Avramovićevim agentom i obavestila ga o namerama da se završi saradnja.

Avramović je u Malagu stigao prošlog leta gde je potpisao trogodišnji ugovor. Bio je drugo pojačanje po dolasku Karlosa Himeneza na mesto sportskog direktora. Tokom priprema radio je jako dobro, ali po početku sezone izgubio se zbog, kako je navedeno, loših odluka i defanzivnih propusta. Ubrzo je prosleđen na pozajmicu u Estudijantes, gde je dosad beležio 9,3 poena uz 45,6 odsto za dva i 33,7 odsto za tri poena. Takođe je imao i 2,3 skoka i 1,1 asistenciju.

Tamo je imao nekoliko dobrih rola, a pominje se da će Estudijantes pokušati da ga zadrži, mada je finansijska situacija u klubu jako loša zbog krize… Svakako, Unikaha ozbiljno razmatra mogućnost raskida ugovora, iz sportskih i finansijskih razloga. Avramovićev je nezvanično s Unikahom potpisao saradnju na 530.000 evra.

Izvor: mozzartsport.com

Foto: ©Star Sport