ostalo

Humanitarni tiket u podne: Nikola Plećaš tipuje za lečenje Divne Đorđević

Legendarni košarkaš očekuje remi na poluvremenu ili na kraju meča u Sevilji

Humanitarni tiket u podne: Nikola Plećaš tipuje za lečenje Divne Đorđević

Za najveći uspeh iz prebogate košarkaške karijere smatra osvojeno srebro sa Olimpijskih igara u Meksiku 1968. godine. Tadašnja reprezentacija igrala je u znatno podmlađenom sastavu, ali je uspela da stigne do drugog mesta. Dve godine kasnije, sa ogromnim motivom, nacionalni tim je uzeo zlato na Svetskom prvenstvu u Ljubljani. Iz Portorika donosi srebro, a sa kontinentalnih šampionata još četiri medalje.

Plemeniti kladilac kompanije Mozzart je legendarni košarkaš Nikola Plećaš .

“Kao mladić bavio sam se fudbalom, rukometom, gimnastikom i šahom. Sve mi je pomoglo da razvijem košarkašku tehniku. Imao sam sreću da igram pored Iva Danea, Miodraga Sije Nikolića i Pina Đerđe”, kaže za naš portal Nikola Plećaš.

Pored reprezentativnih utakmica stigli ste do značajnih klupskih rezultata.

“Svakako su dva trofeja najbitnija. Sa Lokomotivom sam uzeo tadašnji kup, a nakon toga i Kup Radivoja Koraća 1972. godine”.

U razvoju košarkaša veliku ulogu imaju treneri.

“Tačno tako. Imao sam sreću da me treniraju braća Katineli, ali i da sam došao u ruke Aleksandra Nikolića i Ranka Žeravice. Neprocenjivo”.

Sadašnja ABA liga asocira na bivšu ligu SFRJ. Verujemo da pratite aktuelna dešavanja.

“ABA liga ne može da bude loše takmičenje, ali mora se voditi računa i o nacionalnim ligama. Bojim se da su menadžeri preuzeli glavnu reč, a ne treneri. Najiskrenije, navijam za sve klubove iz bivše Jugoslavije ”, kaže Nikola Plećaš i prelazi na dobrotvorno tipovanje.

Naša prva stanica je Porugalija, BELENENSES SPORTING. Gosti pokušavaju da se približe vodećem dvojcu, a domaći da se udalje od opasne zone. Krenuli su dobro, pobedom, remijem, ali su u poslednjem meču doživeli poraz. Sporting je prvu utakmicu okončao nerešenim rezultatom pa je naredne dve pobedio. U poslednja četiri međusobna okršaja Sporting je slavio, jednom sa 8:1. Istorija je na strani Sportinga 4:7:23.

“Kombinacija iks, dva, uz tri plus”.

Stajemo u Poljskoj da napišemo neku rečenicu o duelu ZAGLEBJE – KORONA. Domaći imaju bolji međusobni odnos, 16:12:7 sa pobedom od 4:0 koja je najubedljivija. Zaglebje je izgubilo dve od sedam utakmica, a Korona četiri od trenutka kada je takmičenje nastavljeno. Čini se da su bodovi potrebniji gostima.

“Pokušaću sa brojem golova, 3+”.

Svratićemo do Ostrva, Čempionšip, BRENTFORD – VBA. Rivali su u vrhu tabele, a deli ih osam bodova. Domaći imaju dve pobede u junu mesecu dok gosti imaju jedan remi od 0:0. Timovi su oslabljeni pred večerašnji duel u koji VBA ulazi sa boljim skorom, 0:2:2.

“Dupla šansa, iks, dva”.

JUVENTUS – LEĆE kao četvrta odrednica. Stara dama ima bolji skor 15:7:3, ima najubedljiviju pobedu od 4:0, ali su poslednja dva okršaja završena sa po1:1. Juve je lider mada ga neboplavni sustižu. Klub iz Torina nije se proslavio protiv Milana i Napolija, ali je sa 2:0 dobio Bolonju. Rosoneri su dobili Leče sa 4:1. Trener Mauricio Sari susreće se sa više kadrovskih problema.

“Od dva do četiri gola”.

Današnji Humanitarni tiket zaključujemo u Sevilji, a rezultat meča SEVILJA – VALJADOLID znaćemo oko ponoći. U međusobnim duelima najviše je bilo utakmica u kojima su podeljeni bodovi, 11:12:6. Sevilja je dobila Valjadolid u poslednja četiri okršaja sa jednim primljenim golom. Sevilja se bori za treću poziciju i od momenta nastavka takmičenja samo je upisivala bodove, pobeda sa tri nerešena ishoda. Valjadolid u junu ima učinak od 1:2:1.

“Na poluvremenu ili na kraju meča biće nerešeno”, smatra Plećaš i dodaje da će virus koronapromeniti mnoge relacije.

 “Evo pomerene su Olimpijske igre za sledeću godinu. Uticaće korona na ekonomiju, a siguran sam i na sport. Na novac koji će se uzdvajati za košarku. Do izražaja mora doći trenerski rad, zalaganje igrača, talenat…I mi smo, zbog korone, odložili naše okupljanje i druženje povodom pedeset godina od osvajanja zlata u Ljubljani. Nadam se da će ga biti naredne godine”.

Živite u Zagrebu, međutim, manje – više, svuda se zaboravlja na nekadašnje sportske veličine.

“Supruga i ja smo u mirovini. Jedan sin je turistički vodič pa ne radi zbog epidemije. I drugi teško može da nađe posao. Bitno je da smo živi i zdravi, idemo dalje…Biće boljih dana”.

Plemenitog kladioca Nikolu Plećaša upoznajemo sa našim društveno odgovornim poslovanjem.

Kompanija MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovila i svečano otvorila tačno 83. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu,a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet.Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama i penzionerima, po 100.000 evra.

Ukupna donirana suma, u Humanitarnom tiketu u podne, kompanije MOZZART, sada iznosi 15.550.189 dinara. Igor Gluščević postao je 53. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000 dinara. Ukupno 208.po redu.

Podsećamo i na neke MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija ĐorđevićZoran Njeguš, Milan ZelenPredrag Jeremić i Igor Gluščević.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novčana sredstva za Divnu Đorđević (2011).

Divna je dobila prvi epi napad sa samo tri meseca. Do svoje druge godine Divna je hodala, ali nestabilno, znala je da priča, broji… Ali, napadi su postajali sve učestaliji. Znala je da ima i 17 napada u roku od 24 sata. Divna danas ima napade na tri, četiri dana, a kao posledicu, izgubila je moć govora. Kako bi Divna povratila svoj glas, njoj su neophodni kontinuirani logopedski tretmani. Zbog lošije finasijske situacije u kojoj se nalaze njeni roditelji, oni nisu u mogućnosti da priušte to svojoj devojčici.

Pomozimo Divni! Upišimo 278 i pošaljimo SMS na 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-466011-07

Uplatom na devizni račun: 00-540-00020306

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gostadobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com