kosarka

Darko Pandurović: Naša titula iznenadila je i ostale klubove koji imaju bogatiju istoriju od Alpha Sport Team – a

Srpski trener postao je šampion Rumunije sa U 13 selekcijom kluba Sibiu

Muški tim Alpha Sport Team – Sibiu osvojio je nacionalni šampionat Rumunije na finalnom turniru F8 u kategoriji U13 nakon trijumfa u finalu nad ekipom ACS Dan Dacian iz Bukurešta.

Finalni turnir organizovan je u gradu Ploešti u opštinskom Parku Ploiesti West na otvorenim terenima. Radost povratka na košarkaški teren nakon šest meseci ograničavanja nametnutih zbog pandemije Covid – 19 u potpunosti se osetila ovih dana na košarkaškim terenima.

Četiri dana najvredniji učesnici iz cele zemlje pokušavali su da se prilagode svim epidemiološkim normama i medicinskim merama zaštite kako na terenu tako i van njega.

U grupnoj fazi Alpha Sport Team – Sibiu redom je pobeđivala timove Kluž, Academia de Baschet Phoneix Galati i Lynx Ploešti.

Trener novog prvaka Rumunije u kategoriji U13, Darko Pandurović, nakon trijumfa u finalu oseća se srećno i ispunjeno.

“Drago mi je što su momci, u veoma jakoj konkurenciji, posle velikog napora i truda kroz trenažne procese, uspeli da fizički i mentalno nadjačaju ostale timove.  Imali su veliko samopuzdanje, veru, a bili su prilično borbeni. Sigurno da je ovo bilo veliko iznenađenje i za ostale timove koji imaju bogatiju istoriju. Tradicija je bila na strani rivala jer naš klub postoji tek nekih šest, sedam godina. Do prošle godine nije bio vidljiv na košarkaškoj mapi Rumunije. Nadam se da će ovaj rezultat privući još više dečaka da se bave košarkom kao i nove sponzore koji su se već javili da podrže klub”, ističe srpski košarkaški trener.

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Tekst: Đ. M.

Foto: Alpha Sport Team – Sibiu