atletika

Ivana i Ognjen osvajači medalja na Balkanskom prvenstvu

U Istanbulu, proteklog vikenda je održano Prvenstvo Balkana za starije juniore/ke, na kome su se u sastavu reprezentacije Srbije našli članovi ČAAK -a Ivana Ilić i Ognjen Nikolić.
Već u kvalifikacionoj trci na 100 metara Ivana Ilić je pokazala da na ovom prvenstvu neće biti iznenađenja u sprintu, lako i ubedljivo je pobedila rezultatom 12,10 sekundi.
Posle pauze od jednog sata usledilo je finale trke na 100 metara u kojoj je iako mlađa od rivalki Ivana Ilić u potpunosti pokazala svoj kvalitet. Pobedom i ostvarenim rezultatom 11,89 sekundi izjednačila je svoj lični rekord sa seniorskog prvenstva od pre 7. dana iz Novog Pazara. Ovim rezultatom Ivana se približila državnom rekordu za juniorke na svega 0,11 sekundi.  Pobedom Ivana je prekinula dominaciju ostalih balkanskih sprinterki u odnosu na srpske sprinterke.

Ivana Ilić 1. mesto u trci na 100 metara

Ova pobeda će ostati u lošem sećanju zbog male nesmotrenosti i pada koji je imala odmah nakon cilja. Uprkos vidljivim povredama i jakom udarcu u glavu, posle ukazane prve pomoći i primljene terapije Ivana je odlučila da nastupi u trci štafeta na 4 x 100 metara.
Još jedan izvanredan nastup Ivane Ilić doneo je pobedu štafeti Srbije u kojoj je trčala četvrtu izmenu.  Do te izmene naše takmičarke su bile na trećoj poziciji sa nešto više od 4. metra zaostatka iza reprezentacija Ukrajine i Rumunije.

Četvrta izmena štafeta na 4 x 100 metara

Sjajnim sprintom Ivana je uspela da neutrališe tu prednost i pobedi sa više od metar prednosti. Pobedom je pored zlatne medalje donela i novi juniorski rekord Srbije u štafeti 4 x 100 metara od 46,78 sekundi.

Nove rekorderke Srbije u štafeti 4 x 100 metara

Zbog povreda koje je zadobila pri padu i jakih bolova Ivana Ilić nije nastupila u trci na 200 metara sledećeg dana prvenstva, ali je i pored toga sa 2. zlatne medalje i državnim rekordom bila najuspešnija srpska takmičarka na ovoj Balkanijadi.

Ognjen Nikolić 2. mesto u trci na 5.000 metara

U trci na 5.000 metara nastupio je Ognjen Nikolić i zauzeo sjajno 2. mesto sa rezultatom 15:16,04 što je njegov novi lični rekord bolji za čak 11 sekundi od predhodnog.

Ognjen Nikolić u trci na 3.000 metara

Drugog dana takmičenja Ognjen Nikolić je ponovio sjajan nastup, ali u trci na 3.000 metara. Posle veoma uzbudljive završnice morao se zadovoljiti 4. mestom. Postignuti rezultat je njegov drugi najbolji rezultat u karijeri. Ognjen će se još 2 godine takmičiti u ovoj kategoriji, ali ostaje žal za prvenstvom Evrope za mlađe juniore, za koje je ispunio normu. Međutim ono ove godine nije održano zbog epidemiološke situacije.

Uspešan nastup u reprezentaciji Srbije: Ognjen Nikolić, Ivana Ilić i trener Dragan Dukanac